Ridders en kastelen...
Boek

Ridders en kastelen... (cop. 2011)/ [tekst:] Arend van Dam, & [ill.:] Alex de Wolf

In acht korte verhalen wordt verteld over ridders en kastelen. Lees over Karel de Grote, Jacoba van Beieren en Hugo de Groot. Met waterverfillustraties. Voorlezen en zelf lezen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Uit zijn veel geprezen verhalenbundels 'Lang geleden' (2007, Zilveren Griffel) over de geschiedenis van Nederland, 'In een land hier ver vandaan' (2008) over wereldplekken en 'Overal en ergens' (2009)* over plekken in Nederland, haalde Arend van Dam acht verhalen die specifiek over de riddercultuur in Nederland en Europa gaan. Zo zijn er verhalen over historische figuren als Floris V, Jacoba van Beieren en Karel de Grote, plaatsen als de vesting Heusden en het kasteel in Hoensbroek, maar ook een over de mythische koning Arthur. Behendig vlecht de auteur historische gegevens en figuren in zijn vlotte verhalen vol dialogen en biedt zo spelenderwijs kennis over ridders, jonkvrouwen, toernooien en kastelen. Met vrolijke, kleurige aquareltekeningen van Alex de Wolf, die de verhalen adequaat illustreren. De tekst staat in een vrij kleine letter. In dezelfde opzet verscheen de uitgave 'Ontdekkingsreizen'**. Voor wie de genoemde verhalenbundels al heeft is het eigenlijk overbodig, maar toch handig dat de verhalen hier thematisch gebundeld zijn. Ideaal om voor te lezen in de klas bij geschiedenislessen over Nederland en Europa, maar ook om zelf te lezen door kinderen vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047517368

Titel Ridders en kastelen...
Auteur Arend van Dam
Secundaire auteur Alex de Wolf
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Holkema & Warendorf, cop. 2011
Overige gegevens 29 p - ill - 19×20 cm
Annotatie Verhalen eerder verschenen in: Lang geleden... - Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, 2007 + en: In een land hier ver vandaan.... - 2008 + en: Overal en ergens.... - Houten [etc.] : Van Holkema & Warendorf, 2009
ISBN 9789047517368
PPN 329962213
Rubriekscode 934.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ridders; Nederland; Middeleeuwen
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Adel