Ik word een ster! ; Naar de top!
Boek

Ik word een ster! ; Naar de top! (cop. 2010)/ Jantien Belt, [ill. Samantha Loman]

Bundeling van twee verhalen over Doris en Melissa die graag beroemd willen worden. Ze doen mee aan een talentenjacht. Wie zal er winnen? Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Omnibus met twee eerder los verschenen verhalen over twee meisjes uit groep acht die beroemd willen worden. In 'Ik word een ster!'* doet Doris mee aan een talentenjacht. Op de dag van de voorronde pikt de regisseur Doris eruit om te volgen met de camera. Of ze nu wel wint of niet, Doris is al een ster! In 'Naar de top!'** wordt Melissa gevraagd om te zingen in een band en valt ze voor een van de bandleden. De verhalen zijn geschreven in vlot Nederlands, met vele moderne en eigentijdse woorden en uitdrukkingen. De verschillende communicatiemanieren (msn'en, sms'en, mailen) zijn gedrukt in verschillende lettertypes en opmaak. Ieder hoofdstuk start met een kleine tekening in grijstinten over mode, make-up of muziek. Het omslag toont twee Barbie-achtige zingende meisjes. Ondanks veel details en gebeurtenissen, blijft het geheel wat oppervlakkig, clichématig en wat te toevallig. Daarnaast is het ongeloofwaardig, dat dit soort dingen meisjes in groep acht van de basisschool overkomen. Maar het speelt in op de droom van jonge meisjes om een ster te worden. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048805747

Titel Ik word een ster! ; Naar de top!
Uniforme titel Naar de top!
Auteur Jantien Belt
Secundaire auteur Samantha Loman
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, cop. 2010
Overige gegevens 415 p - ill - 20 cm
Annotatie Bundeling van de oorspr. uitg.: Ik word een ster! - Amsterdam : Pimento, cop. 2006 + en: Naar de top! - Cop. 2008
ISBN 9789048805747
PPN 325794839
Thematrefwoord Roem ; Audities
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Roem ; Audities