Woordenschat!
Boek

Woordenschat! (cop. 2011)/ [samengest. door Natalie Boyd, Hermione Edwards en Holly Russell, vert. uit het Engels Van Goor]

Groot, vierkant, hardkartonnen aanwijsprentenboek met kleurenfoto's van verschillende soorten voorwerpen uit de omgeving van peuters. Met uitklapbare pagina's. Vanaf ca. 2 jaar.

Recensie

Groot, vierkant, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken. Op de felgekleurde bladzijden staan foto's van allerlei voorwerpen (zonder omgeving afgedrukt) die dicht bij de belevingswereld van het jonge kind liggen, gerangschikt naar onderwerp: eten en drinken, speelgoed, dieren, buiten spelen en thuis. Op de laatste twee bladzijden staan dingen die qua onderwerp ook bij een van de eerdere bladzijden hadden kunnen worden ondergebracht. Nu zijn echter kleuren het verbindende motief. Per twee pagina's is een bepaald voorwerp slechts ten dele te zien, met daarbij een vraag die het kind aanspoort te raden wat dit voorwerp moet zijn. Onder een bijna paginagrote flap staat dan het dier of voorwerp in zijn geheel en extra groot afgebeeld. Onder de foto's staan de desbetreffende namen met lidwoord, in grote, gekleurde letters zonder schreef. Voor jonge kinderen is er heel wat aan te wijzen en te herkennen. Deel uit een serie flapboeken op groot formaat; in dezelfde uitvoering verscheen ook 'Dinosaurussen'*. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047516781

Titel Woordenschat!
Auteur Natalie Boyd
Instelling /Uitgeverij Van Goor, Houten
Secundaire auteur Hermione Edwards ; Holly Russell
Type materiaal Boek
Uitgave Houten : Van Goor, cop. 2011
Overige gegevens [12] p - ill - 28×28 cm
Annotatie Vert. van: My giant fold-out book of words. - New York : St. Martins Press, cop. 2010
ISBN 9789047516781
PPN 329962035
Thematrefwoord Fotoprentenboeken ; Aanwijsboeken ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands