Verdwaald in de drakengrot
Boek

Verdwaald in de drakengrot (cop. 2011)/ Ruth Gellersen, Melanie Brockamp [ill. ; vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Tijdens een rit langs het strand raken Nina, Lotte en Emma het hondje Lucky kwijt. Tijdens hun zoektocht verdwalen de vriendinnen in een grot. Vanaf ca. 7 jaar.

Recensie

Emma, Lotte en Nina kamperen op de camping van Anna, een vriendin van de moeder van Nina en Lotte. Het hondje van Anna gaat mee tijdens een rit op de pony's langs het strand. Maar dan is hij plotseling verdwenen. Tijdens hun zoektocht verdwalen de vriendinnen in een grot. Het boek is onderdeel van de reeks 'De Ponygirls'* en is los van de andere delen te lezen. Het taalgebruik is eenvoudig. Er is één verhaallijn. Deze wordt prima uitgewerkt, maar komt niet altijd even geloofwaardig over. De meisjes zijn zonder volwassenen met hun pony's op vakantie. De dertien genummerde hoofdstukken zijn overzichtelijk en kort, wat het lezen bemoedigt. Er is een vrij grote letter gebuikt, maar de zinnen zijn soms wat lang. De vele illustraties van verschillend formaat in fijne lijnen, ingekleurd met aquarel, maken het boekje aantrekkelijk, al zijn ze wat stijf. Omslag met gekleurde illustratie en serie-uiterlijk. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044728446

Titel Verdwaald in de drakengrot
Auteur Ruth Gellersen
Secundaire auteur Evelyn Onink-Middelbeek ; Melanie Brockamp
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2011
Overige gegevens 66 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Verschollen am Drachenkopf. - Esslingen : Schreiber. - (Die Ponygirls)
ISBN 9789044728446
PPN 332743306
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord pony's ; Verdwalen
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De ponygirls
Boek

De ponygirls (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Ruth Gellersen