Origami voor kids
Boek

Origami voor kids (cop. 2011)/ Armin Täubner, [foto's: frechverlag GmbH ... et al. ; vert. uit het Duits: Evelyn Onink-Middelbeek]

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je van papier allerlei boten, vogels en dieren kunt vouwen. Met gekleurde werktekeningen en een kleurenfoto van het eindresultaat. Vanaf ca. 8 t/m 12 jaar.

Recensie

De kunst van origami speciaal voor kinderen. Verschillende figuren ingedeeld in boten (o.a. zeilboot, viskotter), vogels (o.a. vink, pelikaan) en dieren (o.a. vleermuis, zeehond) zijn eenvoudig te vouwen van een kleurig origamipapiertje. Vooraf zijn er algemene aanwijzingen en uitleg van de basisvouwen en een paar basisvormen. In tekeningen met een tegenkleur en eenvoudige tekst (jij-vorm) wordt alles stap voor stap duidelijk uitgelegd. Bij elk figuur staat de moeilijkheidsgraad vermeld. Ook is bij elk figuur een aanvullende 'supertip' opgenomen. De voorbeelden zijn voor het merendeel bekende vouwsels, aangevuld met een aantal eigen ontwerpen. Het resultaat van de gevouwen figuren is te zien op vrolijke kleurenpagina's (heldere foto's) die de nodige inspiratie bieden. Geschikt voor beginnende papiervouwers vanaf ca. 8 t/m 12 jaar, waarschijnlijk zal soms enige begeleiding nodig zijn.

Specificaties

Nederlands | 9789044728255

Titel Origami voor kids
Auteur Armin Täubner
Secundaire auteur Evelyn Onink-Middelbeek
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2011
Overige gegevens 62 p - ill - 26 cm
Annotatie Vert. van: Origami für alle. - Stuttgart : frechverlag GmbH, cop. 2006
ISBN 9789044728255
PPN 332931323
Rubriekscode 624.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Origami
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Origami