De wereld van de robots
Boek

De wereld van de robots (cop. 2011)/ Tony Hyland, [vert. uit het Engels: Tessa Veldhorst]

Kennismaking met allerlei soorten robots, die worden gebruikt in de ruimte, als voertuig en met gevechten. Aangevuld met een kort spannend verhaal, vragen en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Door alle snelle ICT-ontwikkelingen gaat ook de ontwikkeling van robots snel vooruit. Het meest tot de verbeelding spreken de humanoïde robots, zoals de bekende Asimo die op het omslag staat. Er wordt echter aandacht aan alle soorten robots geschonken, zoals las-, onderwater-, huishoud-, voertuig-, vecht- en ruimterobots. Aan elke robotsoort wordt in een dubbelpagina aandacht besteed met korte, verklarende teksten in verschillende lettertypes. Speelse maar vrij drukke lay-out met veel duidelijke kleurenfoto's, 'GT-weetjes' in gekleurde kaders en een internetadres aan het eind van elk hoofdstuk. In de tekst vetgedrukte woorden worden achterin verklaard. Daar staan ook de antwoorden op vragen die in de hoofdstukjes worden gesteld. Midden in het boekje is een verhaaltje van zes pagina's over vechtrobots opgenomen. Het boekje, dat deel uitmaakt van de serie 'Go turbo'*, sluit af met een eenvoudig register. De tekst is gericht op moeilijk lezende kinderen vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054831051

Titel De wereld van de robots
Uniforme titel Robots in gevecht
Auteur Tony Hyland
Secundaire auteur Tessa Veldhorst ; Leon Read ; Kevin Hopgood
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 46 p - ill - 25 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Robot world. - London : Franklin Watts, 2009. - (Go turbo) (Edge) - Bevat tevens: Robots in gevecht / door Leon Read ; ill. van Kevin Hopgood
ISBN 9789054831051
PPN 329631152
Rubriekscode 527.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Robots
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Robots

Relaties/Serie

Go turbo
Boek

Go turbo (cop. 2011-...)

vol.
Uitgeleend