De bedreiging van de roze dolfijn!
Boek

De bedreiging van de roze dolfijn! (cop. 2011)/ Mary van der Valk, omslagill. [en ill.:] Melanie Broekhoven ; [eindred.: Cindy Klompenhouwer]

Amber en Iris mogen met de ouders van Amber mee naar het Amazone-regenwoud. Samen met twee nieuwe vrienden gaan ze op survival in het oerwoud, om de rivierdolfijn te redden. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Amber en Iris mogen met de ouders van Amber mee naar het Amazone-regenwoud. Daar ontdekken ze dat er iets aan de hand is met de roze rivierdolfijn. Samen met twee nieuwe vrienden gaan ze op survival in het oerwoud om de rivierdolfijn te redden. Negende deel in de serie 'Dolfijnenavonturen'*. Wensvervullend meidenverhaal dat in zeventien hoofdstukken wordt verteld. Vlotte, gemoedelijke schrijfstijl; ietwat belerende ondertoon. De meiden giechelen, proesten en roepen heel wat uit. De hoofdpersonen zijn iets te leuk, te lief en te braaf - getuige ook hun ouderwetse woordenschat - en missen psychologische diepgang. De tekst staat in een duidelijke letter gedrukt. De lezer krijgt door het hele verhaal heen veel informatie over dolfijnen, wat het boek net wat extra's geeft. Er zijn geen illustraties, alleen op het omslag een vrolijk gekleurde afbeelding van de twee hoofdpersonen terwijl ze met dolfijnen duiken. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789045414836

Titel De bedreiging van de roze dolfijn!
Auteur Mary van der Valk
Secundaire auteur Melanie Broekhoven ; Cindy Klompenhouwer
Type materiaal Boek
Uitgave Oud-Beijerland : De Eekhoorn, cop. 2011
Overige gegevens 161 p - ill - 23 cm
ISBN 9789045414836
PPN 330817043
Genre dierenleven - detectiveroman
Thematrefwoord Dolfijnen ; Amazonegebied
Taal Nederlands