Het grote zeeboek
Boek

Het grote zeeboek alles wat je weten wilt over de Noordzee en de Waddenzee (cop. 2011)/ Piet Duizer [tekst], en Annette Fienieg [ill. ; red.: Carla de Roode]

Wat leeft er in, op en rond de Noordzee en Waddenzee? Ook is er informatie over de strijd tegen het water. Met aquarelillustraties en enige doe-opdrachten. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een informatief boek over het ontstaan en de geschiedenis van en het leven in en aan de Wadden- en Noordzee. Het is verdeeld in vijftien hoofdstukken, waarin de vissen, dieren, schelpen, verschijnselen als eb, vloed en vervuiling, visserij, vervoer en de strijd tegen het water beschreven worden. De teksten zijn vlot geschreven, maar vragen wel enige voorkennis, omdat niet alles wordt uitgelegd. De onderwerpen zijn met blauwe tussenkopjes aangegeven, waarbij soms kadertjes opgenomen zijn die wetenswaardigheden bevatten. Af en toe is er een opdracht, zoals 'word standjutter' of 'maak een strandgong'. Er zijn vele met aquarelverf ingekleurde illustraties opgenomen, waardoor het boek er aantrekkelijk uit ziet. De volgorde en de opbouw van de hoofdstukken lijken wat willekeurig. Een geografisch kaartje van de beide zeeën en het land eromheen ontbreekt. Bevat een inhoudsopgave, informatie over musea en instanties en een register. Voor kinderen vanaf ca. 9 t/m 12 jaar een mooi boek met veel en minder overzichtelijke informatie.

Specificaties

Nederlands | 9789058780645

Titel Het grote zeeboek : alles wat je weten wilt over de Noordzee en de Waddenzee
Auteur Piet Duizer
Secundaire auteur Carla de Roode ; Annette Fienieg
Type materiaal Boek
Uitgave Thorn [etc.] : Cyclone, cop. 2011
Overige gegevens 48 p - ill., krt - 29 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9789058780645
PPN 329963465
Rubriekscode 577.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Waddengebied
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Noordzee