Dodelijke huisdieren
Boek

Dodelijke huisdieren (cop. 2011)/ Tony Hyland, [vert. uit het Engels: Tessa Veldhorst]

Kennismaking met allerlei giftige (huis)dieren als de schorpioen, spinnen en kikkers. Aangevuld met een kort spannend verhaal, vragen en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Populaire uitgave waarin op aandachttrekkende wijze een aantal dodelijke (huis)dieren in beeld worden gebracht. Op het omslag staat al een bijna aaibare, harige vogelspin, die knuffelbaar, maar gevaarlijk op je af komt kruipen (overigens niet dodelijk). Bijna alle dieren die de revue passeren zijn 'killers'. Mensen mogen ze enkel als huisdier gebruiken, wanneer zij daar een speciale vergunning voor hebbben. Er is aandacht voor slangen, kikkers, hagedissen, spinnen, schorpioenen, piranha's en de blauwgeringde octopus. Hoe gevaarlijk ze ook zijn met hun gif, wurgvermogen of bijtkracht, er schijnt een levendige handel te zijn in deze dieren. De informatie wordt aantrekkelijk gepresenteerd: veel kleurenillustraties, korte tekstblokjes met een aantal vetgedrukte woorden en een groot lettertype. Veel feitjes en weetjes worden afgewisseld met tussendoorvragen (antwoorden achterin). Tussendoor staan er internetlinks en achterin een verklarende woordenlijst en register. Oorspronkelijk Engelstalig (2009), vertaald in begrijpelijk, vlot Nederlands. Maakt deel uit van de reeks 'Go Turbo'*, die bestemd is voor kinderen vanaf ca. 10 jaar die wat minder bedreven zijn in het leesproces, maar die op deze wijze toch op een uitnodigende manier kennis kunnen nemen van bijzondere verschijnselen.

Specificaties

Nederlands | 9789054830597

Titel Dodelijke huisdieren
Uniforme titel Een gruwelijk verhaal
Auteur Tony Hyland
Secundaire auteur Tessa Veldhorst ; Leon Read ; Kevin Hopgood
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 46 p - ill - 25 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Killer pets. - London : Franklin Watts, 2009. - (Go turbo) (Edge) - Bevat tevens: Een gruwelijk verhaal / door Leon Read ; ill. van Kevin Hopgood
ISBN 9789054830597
PPN 329631136
Rubriekscode 596.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Giftige dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Giftige dieren

Relaties/Serie

Go turbo
Boek

Go turbo (cop. 2011-...)

vol.
Uitgeleend