Een gebroken arm
Boek

Een gebroken arm (2011)/ Minke van Dam, tek. van: Wilbert van der Steen ; [red. Marian van Gog ... et al. ; foto's Frank Muller]

Klaas breekt zijn arm en gaat naar het ziekenhuis. Zijn arm gaat in het gips. Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over het breken van een arm uit de serie 'Kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. Klaas breekt een arm en wordt door de huisarts verwezen naar het ziekenhuis. Daar wordt een foto gemaakt en de arm in het gips gezet. Klaas vindt een gipsarm soms wel lastig. Het onderwerp wordt ingeleid met een kleurentekening over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en gespreksstof. Daarna is steeds op de linkerpagina een paginagrote kleurenfoto opgenomen, omringd door een pastelkleurig kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter, om voor te lezen aan kleuters. Op de rechterpagina bevinden zich actietekeningen en een moeilijkere tekst met wat meer informatie in een vrij grote schreefloze letter, geschikt voor basisschoolkinderen om zelf te lezen. Beide teksten zijn gesteld in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001789756

Titel Een gebroken arm
Auteur Minke van Dam
Secundaire auteur Frank Muller ; Marian van Gog ; Wilbert van der Steen
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Groningen [etc.] : Noordhoff, 2011
Overige gegevens 23 p - ill - 25 cm
ISBN 9789001789756
PPN 333073371
Rubriekscode 605.18
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Botbreuken
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Botbreuken

Relaties/Serie

De kijkdoos
Boek

De kijkdoos (1983-...)

vol. N135
Uitgeleend