Brood
Boek

Brood (2011)/ Bouwina de Ridder, tek. van: Hester van de Grift ; [red. Marian van Gog ... et al. ; foto's Ingo Gotz Fotografie ... et al.]

Brood koop je bij de bakker. Waar wordt brood van gemaakt en wat voor soorten zijn er? Prentvertelling met grote kleurenfoto's en -tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Deel over brood uit de serie 'Kijkdoos'*, een serie informatieve boekjes met een breed scala aan onderwerpen, herkenbaar uit de omgeving van het jonge kind. In vogelvlucht komen aan de orde: wat koop je bij de bakker, waar is brood van gemaakt, graansoorten, wanneer eet je brood, brood in andere landen en feestbrood. Het onderwerp wordt ingeleid met een kleurentekening over een dubbele pagina, geschikt als kijk- en gespreksstof. Daarna is steeds op de linkerpagina een paginagrote kleurenfoto opgenomen, omringd door een pastelkleurig kader. Hierin staan enkele regels tekst in een heel grote schreefloze letter, om voor te lezen aan kleuters. Op de rechterpagina bevinden zich actietekeningen en een moeilijkere tekst met wat meer informatie in een vrij grote schreefloze letter, geschikt voor basisschoolkinderen om zelf te lezen. Beide teksten zijn gesteld in korte eenvoudige zinnen in de tegenwoordige tijd. In de inhoudsopgave zijn dezelfde tekeningetjes/iconen opgenomen als bij de verschillende hoofdstukken. Achterin staat een lijst met belangrijke woorden met verklaringen in woord en beeld. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789001784065

Titel Brood
Auteur Bouwina de Ridder
Instelling /Ingo Gotz Fotografie, Culemborg
Secundaire auteur Hester van de Grift ; Marian van Gog
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Groningen [etc.] : Noordhoff, 2011
Overige gegevens 24 p - ill - 25 cm
ISBN 9789001784065
PPN 33307386X
Rubriekscode 678.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Brood
PIM Rubriek Eten en Drinken
PIM Trefwoord Brood