Extreem overleven
Boek

Extreem overleven (cop. 2011)/ Jim Brush, [vert. uit het Engels: Tessa Veldhorst]

Kennismaking met extreme situaties als het overleven in de wildernis of in noodweer. Aangevuld met een kort spannend verhaal, vragen en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Een stoer boek over een stoer thema: hoe te handelen in moeilijke omstandigheden op bijzondere locaties in de wereld. Op zee, in de bergen, in een woestijn bijvoorbeeld en welke gereedschappen je allemaal nodig hebt om vuur te maken en eten te verzamelen. De uitgave is bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. In korte hoofdstukken krijgt de lezer veel informatie. Eenvoudig geschreven in korte zinnen. Vetgedrukte woorden zijn te vinden in de verklarende woordenlijst achterin. De vormgeving is speels, maar vrij druk. Korte teksten in verschillende, meestal vrij grote lettertypes, gekleurde kaders en veel goed bij de tekst aansluitende kleurenfoto's en -illustraties. Door het boekje heen staan leuke G(o) T(urbo) weetjes, kleine opdrachten en verwijzingen naar interessante websites. Middenin is een spannend verhaal 'Vakantie in de hel' toegevoegd. Dat maakt het boek nog geschikter voor zwakkere lezers. Achterin is een register opgenomen. Uitgave uit de serie 'Go turbo'* met informatie voor moeizame lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054831068

Titel Extreem overleven
Uniforme titel Vakantie in de hel
Auteur Jim Brush
Secundaire auteur Tessa Veldhorst ; Leon Read ; Kevin Hopgood
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 46 p - ill - 25 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Extreme survival. - London : Franklin Watts, 2009. - (Go turbo) (Edge) - Bevat tevens: Vakantie in de hel / door Leon Read ; ill. van Kevin Hopgood
ISBN 9789054831068
PPN 329631160
Rubriekscode 617.73
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Overlevingstechnieken
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord SurvivalOverlevings-technieken

Relaties/Serie

Go turbo
Boek

Go turbo (cop. 2011-...)

vol.
Uitgeleend