Pieke zoekt haar vader
Boek

Pieke zoekt haar vader (2011)/ Annemarie Bon, [ill.: Marie José van der Linden]

Pieke (11) woont bij twee moeders. Op een dag vertelt haar moeder dat haar vader uit Schotland komt. Samen met Lotje gaat Pieke naar hem op zoek. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E4. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als de 11-jarige Pieke, die bij haar moeder en diens vriendin woont, weer gepest wordt op school, omdat ze fantasieverhalen over haar vader verzint, vertelt Piekes moeder voor het eerst hoe hij heet en hoe ze hem in Schotland ontmoet heeft. Pieke en haar vriendin Lotje gaan op zoek op het internet. De tien korte hoofdstukjes met titel staan op een ruime bladspiegel en het toegankelijke verhaal in korte zinnetjes voldoet helemaal aan deze makkelijk te lezen serie 'Zoeklicht'*, AVI-E4. De acht paginagrote zwart-witillustraties zijn grappige tekeningen, waarin foto's van gezichten zijn gezet en versterken de luchtige verteltrant. In het wensvervullende verhaal wordt niet veel aandacht besteed aan de emotionele omwenteling en gevolgen die het vinden van je vader teweeg brengen. Wel worden Engels/Schotse gebruiken genoemd en bezoeken ze bekende Harry Potter-locaties. Dit deeltje is vooral aantrekkelijk voor meisjes. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048708161

Titel Pieke zoekt haar vader
Auteur Annemarie Bon
Secundaire auteur Marie José van der Linden
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2011
Overige gegevens 52 p - ill - 22 cm
ISBN 9789048708161
PPN 329733311
Thematrefwoord Onbekende ouders ; Zoektochten
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Onbekende ouders ; Zoektochten

Relaties/Serie

Zoeklicht
Boek

Zoeklicht (1983-...)

Serie leesboekjes voor kinderen van 10-14 jaar van leestechnisch eenvoudig niveau. Bruikbaar voor moeilijk lezenden en geestelijk gehandicapten.

vol. Meiden
Uitgeleend