Heksenclub
Boek

Heksenclub (2011)/ Dirk Nielandt, [ill.: Claudia Verhelst]

Joni en Paulien zijn de baas van de Heksenclub. Ze houden van pesten. Maar Luca vraagt haar moeder om hulp. Verhaal in korte zinnen en gemakkelijke woorden. AVI-E4. Vanaf ca. 9 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Joni en Paulien houden van dure spullen en ze zijn de baas van de Heksenclub. Wie erbij wil horen, moet eerst iemand pesten. Veel kinderen willen dat maar wat graag, maar Luca niet. Wanneer ze op een dag het slachtoffer wordt van hun pesterijen, vertelt ze alles aan haar moeder. Tot Luca's verbazing zegt die dat zij ook een heks is. Maar heksen zijn niet gemeen, integendeel: ze helpen andere mensen. Samen brouwen ze een drankje om Luca's probleem op te lossen. De volgende dag is het pesten opeens helemaal niet meer zo leuk voor de Heksenclub. Een vlot boek met een herkenbaar thema, uit de serie 'Zoeklicht'*, een serie voor bovenbouwleerlingen die het leesproces minder snel on de de knie krijgen. Door de flinke dosis fantasie krijgen we een luchtig, fris verhaal met veel humor, waarbij de pesters slachtoffer worden van de gemene streken die ze voor anderen hadden bedacht. De moraal is duidelijk aanwezig, maar blijft voldoende impliciet. De korte zinnen beginnen telkens op een nieuwe regel, waardoor de bladspiegel overzichtelijk is, AVI-E4. Verhaal en schrijfstijl zijn uitstekend op het doelpubliek afgestemd, al zullen vooral meisjes van dit verhaal genieten. Een achttal paginagrote zwart-wit illustraties ondersteunen de tekst. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048708185

Titel Heksenclub
Auteur Dirk Nielandt
Secundaire auteur Claudia Verhelst
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Tilburg : Zwijsen, 2011
Overige gegevens 51 p - ill - 22 cm
ISBN 9789048708185
PPN 329733338
Genre sprookjes - schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Heksen ; Pesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Zoeklicht
Boek

Zoeklicht (1983-...)

Serie leesboekjes voor kinderen van 10-14 jaar van leestechnisch eenvoudig niveau. Bruikbaar voor moeilijk lezenden en geestelijk gehandicapten.

vol. Meiden
Uitgeleend