Martin Luther King en wij
Boek

Martin Luther King en wij een emancipatie zonder einde (2010)/ Paul Scheffer ... [et al.]

Essays over de betekenis van Martin Luther King voor de huidige samenleving, in het bijzonder de problematiek van het multiculturalisme en de integratie van migranten in Nederland.

Aanwezigheid

Recensie

Wat is de betekenis van Martin Luther King, bijna vijftig jaar na zijn historische rede 'I have a Dream', voor onze huidige samenleving? Meer specifiek: wat is de relevantie van King voor de integratieproblematiek waarmee Nederland worstelt? Dat is de vraag die centraal staat in dit boek, waarin Paul Scheffer de aftrap geeft. De auteur van het veelbesproken essay 'Het multiculturele drama' uit 2000 stelt dat we in Nederland veel kunnen leren van King. De problematiek van integratie en multiculturaliteit speelt een zeer belangrijke rol in onze samenleving. King confronteerde de Amerikaanse samenleving met haar uitgangspunten: wie mag meedoen en wie niet? Ook wij moeten nadenken over de vraag wat het betekent om als burgers samen te leven. Die vraag is van belang voor ons allemaal, ongeacht afkomst. Vier publicisten reageren op de gedachtegang van Scheffer, sommigen instemmend, anderen kritisch. Bijeengebracht in deze bundel geven ze in elk geval een prikkelende bijdrage aan het huidige debat in Nederland. Helder geschreven; het boek stemt tot nadenken over de vraag waar we in Nederland staan.

Specificaties

Nederlands | 9789086595181

Titel Martin Luther King en wij : een emancipatie zonder einde
Uniforme titel Martin Luther King Lezingen
Secundaire auteur Paul Scheffer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : VU uitgeverij, 2010 - Amsterdam : VUconnected
Overige gegevens 79 p - 21 cm
Annotatie Uitg. bij de Martin Luther Kinglezing 2009, gehouden door Paul Scheffer in het RK Spiritueel Centrum De Boskant in Den Haag - Met lit. opg
ISBN 9789086595181
PPN 330643673
Rubriekscode 905.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen King, Martin Luther; Opstellen ; Multiculturele samenleving; Opstellen
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Multiculturele samenleving