Doe normaal! [Makkelijk lezen]
Boek

Doe normaal! [Makkelijk lezen] (cop. 2011)/ Marian Hoefnagel, [red.: Eenvoudig Communiceren ; ill.: Roelof van der Schans]

Klas 3A heeft een nieuwe mentor. Hij vertelt dat hij op zijn oude school gepest werd. De klas besluit een pestprotocol te maken. Verhaal in korte zinnen en eenvoudige woorden. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kim en Pieter zitten in klas 3A. Zij krijgen een nieuwe mentor: Wout van Duin. Wout vertelt dat hij op zijn oude school is gepest. Hij praat daar eerlijk over. De leerlingen uit 3A gaan daarom een pestprotocol maken. Ze vertellen allemaal wat hun zwakke plek is. Pieter vindt dat moeilijk, want hij is homo. Hij is bang dat anderen hem gaan pesten. Deel uit de 'Reality Reeks'. Deze boeken zijn geschikt voor minder vaardige lezers. De verhalen sluiten aan bij de belevingswereld van jongeren. De lay-out van de bladzijden is overzichtelijk. Het leest fijn door de korte zinnen en witruimte tussen de regels. De leerlingen van 3A schrijven een brief. Het taalgebruik is zoals jongeren schrijven. In de brief staan dan ook langere zinnen. De schrijfster geeft veel informatie over het thema pesten. Zij maakt duidelijk dat iedereen een zwakke plek heeft. De plaatjes in het boek horen echt bij het verhaal. Het zijn bewerkte foto's. Bij het boek hoort een lesbrief over pesten (www.eenvoudigcommuniceren.nl). Ook staan er Nederlandse en Belgische websites in over pesten. Vanaf ca. 13 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789086961184

Titel Doe normaal! [Makkelijk lezen]
Auteur Marian Hoefnagel
Secundaire auteur Roelof van der Schans
Type materiaal Boek
Uitgave [Brussel] : Lezen voor Iedereen, cop. 2011 - Amsterdam : Eenvoudig Communiceren
Overige gegevens 127 p - ill - 21 cm
ISBN 9789086961184
PPN 332620379
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven ; Pesten
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Reality reeks
Boek

Reality reeks (2004-...)

vol.
Uitgeleend