Leeuwen
Boek

Leeuwen luie koningen (cop. 2011)/ tekst en foto's: Christine en Michel Denis-Huot, ill.: Thérèse Bonté ; eindred.: Valérie Tracqui ; [vert. uit het Frans: Wim Sanders]

Hoe leven leeuwen op de savannen in Afrika? Met aandacht voor de jacht, paring en bescherming. Met grote kleurenfoto's en -tekeningen en ruim 25 herhalingsvragen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit deel van de dierenreeks 'Pootje voor pootje'* wordt op een voor jongere kinderen aantrekkelijke manier aandacht geschonken aan het leven van leeuwen. Het dagelijks leven van de leeuw passeert op gevarieerde, laagdrempelige wijze de revue. Het uitgestrekte graslandschap waar de leeuw woont, de wijze waarop hij zich verzorgt, zijn magistrale jachtinstinct, zijn lenige acrobatiek om aan voedsel te komen, de paartijd en het verzorgen van de jonkies en het leven in groepen. Verder aandacht voor de fameuze luiheid van de mannetjesleeuw, alsook zijn territoriumdrift en zijn oergebrul om te laten horen wie er de baas is in het gebied. Tot slot komt de bescherming van de leeuw aan bod. In een overzicht is zijn familie, de katachtigen, geplaatst, waaronder luipaarden en tijgers. De informatie in een grote letter is vriendelijk, uitnodigend, kernachtig en interesse opwekkend. Prachtige kleurenfoto's en eenvoudige kleurentekeningen van de leeuw én zijn levenswijze wisselen de tekst af. Soms is een deel van de tekst gekleurd. Kerninformatie is opgenomen in gekleurde kaders. Het boek besluit met enkele vragen over het leven van leeuwen. Een aansprekende uitgave voor kinderen, om samen te bekijken, te bespreken en zelf te lezen. Vanaf ca. 8 t/m 10 jaar; ook voor moeizame lezers.

Specificaties

Nederlands | 9789054839637

Titel Leeuwen : luie koningen
Auteur Christine Denis-Huot
Secundaire auteur Thérèse Bonté ; Valerie Tracqui ; Wim Sanders ; Michel Denis-Huot
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens 29 p - ill - 25 cm
Annotatie Vert. van: Le lion. - Toulouse : Milan, cop. 2008. - (Mini patte)
ISBN 9789054839637
PPN 328465798
Rubriekscode 598.95
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Leeuwen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Leeuwen

Relaties/Serie

Pootje voor pootje
Boek

Pootje voor pootje (2004-...)

vol.
Uitgeleend