Dreigende duisternis
Boek

Dreigende duisternis (2011)/ Bodie & Brock Thoene, vert. [uit het Engels] door Carla de Laat

Een jonge vrouw die werkt voor het Joods agentschap, weet in 1940 vanuit Brussel naar Londen te ontkomen. Daar blijft zij zich inzetten voor joodse vluchtelingen.

Recensie

Mei 1940. Loralei Kepler (ik-persoon) woont met haar vader (weduwnaar, afkomstig uit Oostenrijk) en zus in Brussel. Ze zijn actief voor het Joods agentschap en moeten daarom vluchten. Het gezin valt uit elkaar, vader overleeft het niet, maar Loralei ziet kans om via Frankrijk te ontkomen naar Londen, waar ze zich blijft inzetten voor joodse vluchtelingen. Een boeiende, christelijke oorlogsroman met wat romantiek en een joodse legende die het verhaal een fascinerend tintje geeft. Het boek bestaat uit zeven delen, die elk met een citaat uit het Bijbelboek Prediker beginnen. Het productieve schrijversechtpaar Thoene is met deze roman de nieuwe serie 'Sion dagboeken' begonnen. Loralei is familie van Elisa, de hoofdpersoon uit de serie 'Het verbond met Sion'. Achterin staan vragen voor wie, bijvoorbeeld in een leeskring, verder op het verhaal wil ingaan. Voor een protestants christelijk publiek. Paperback, vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789085201830

Titel Dreigende duisternis
Auteur Bodie Thoene
Secundaire auteur Carla de Laat ; Brock Thoene
Type materiaal Boek
Uitgave Heerenveen : Barnabas, 2011
Overige gegevens 421 p - 21 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: The gathering storm. - Minneapolis : Summerside Press, cop. 2010. - (The Zion diaries ; 1)
ISBN 9789085201830
PPN 330506358
Genre oorlogsroman - protestants milieu
Taal Nederlands