De meester komt bijna te laat
Boek

De meester komt bijna te laat (cop. 2011)/ Heinz Janisch [tekst], Heide Stöllinger [ill. ; vert. uit het Duits door Ineke Ris]

Alle kinderen in de klas komen altijd op tijd. De meester komt namelijk altijd bijna te laat en hij verzint zulke grappige smoezen dat iedereen ze wil horen. Prentenboek met expressieve krijttekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De kinderen in de klas van een meisje (ik-figuur) zijn altijd op tijd op school. Waarom? Omdat de meester iedere dag bijna te laat komt en dan altijd een heel speciale smoes heeft. Die willen alle kinderen natuurlijk horen. Ook vragen ze zich af het nou echt waar is wat de meester vertelt. Zo beweert hij op een ochtend dat het gat in zijn jas door een indianenpijl is veroorzaakt, en komt hij een andere dag druipnat de klas in met een reddingsboei om zijn nek. Grappig, fantasievol verhaal dat in feite niet meer is dan een aaneenschakeling van smoesverhaaltjes van de meester. Maar wel ontwapenend. De illustraties, licht karikaturale, vrolijk gekleurde krijttekeningen over dubbele pagina's, passen heel goed bij de tekst, vullen deze aan en zijn minstens zo belangrijk. De gele ondergrond is vrijwel overal ongelijkmatig ingekleurd met krijt, zodat het geel er nog doorheen schemert. De drie- tot tienregelige tekst staat in kaders met een rafelige lijn en dezelfde witgemaakte achtergrond als de tekeningen. Prentenboek met een origineel verhaal dat de fantasie van kinderen kan prikkelen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059270084

Titel De meester komt bijna te laat
Uniforme titel De meester komt te laat
Auteur Heinz Janisch ; Heide Stöllinger
Secundaire auteur Ineke Ris ; Heide Stöllinger
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2011
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Herr Kratochwill kommt fast zu spät. - Wien : Jungbrunnen, cop. 2009
ISBN 9789059270084
PPN 333263677
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Schoolleven
Taal Nederlands