Weerbaarheid
Boek

Weerbaarheid Lucy komt op voor zichzelf (cop. 2011)/ tekst: Celeste Snoek, tek.: Iris Boter ; [foto's Daniëlle van Drongelen ; red. Marita Nijenhuis]

Lucy gaat voor het eerst naar de naschoolse opvang. Ze moet nu leren voor zichzelf op te komen. Kijk-, lees- en vertelboek over weerbaarheid met kleurenillustraties, vragen en gebruikershandleiding. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Lucy gaat voor het eerst naar de naschoolse opvang. Het valt niet mee om zich te handhaven tussen al die grote kinderen. Deel 47 uit de serie 'Kijk en beleef'*, die gewijd is aan sociale-emotionele thema's (zoals verdriet, jaloezie, faalangst en ziek zijn). Dit thematische prentenboek heeft als onderwerp weerbaarheid. Op de linkerpagina staat het voor kleuters herkenbare verhaal in groot lettertype met ruime interlinie afgedrukt. Daaronder op gekleurde ondergrond een drietal vragen die uitnodigen tot gesprek en een zwart-witfoto waarbij de hoofdgedachte in beeld en woord is samengevat. Op de rechterpagina staat een kleurrijke, paginagrote illustratie met blauwe omkadering, waarop de emoties goed herkenbaar zijn. Voorin zijn opgenomen een drietal boekentips, een gebruikswijzer en drie uitgewerkte werkvormen, die vooral gericht zijn op onderwijssituaties. Achterin het complete serieoverzicht. Voor scholen en groepen, maar ook in huiselijke kring goed te gebruiken uitgave, die kinderen kan helpen voor zichzelf te leren opkomen. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057883071

Titel Weerbaarheid : Lucy komt op voor zichzelf
Auteur Celeste Snoek
Secundaire auteur Iris Boter ; Daniëlle van Drongelen ; Marita Nijenhuis
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens 23 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789057883071
PPN 332869687
Rubriekscode 433.9
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sociale vaardigheden; Kinderen
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Sociale vaardigheden

Relaties/Serie

Kijk en beleef
Boek

Kijk en beleef (1999-...)

vol. 47
Uitgeleend