Gezond leven
Boek

Gezond leven wat wil je op je boterham, Timo? (cop. 2011)/ tekst: Jennine Staring, tek.: Mariëlla van de Beek ; [foto's Ellen Houtman ; red. Marita Nijenhuis]

Bij Gijs thuis gaat het anders toe dan bij Timo. Er wordt bewust gezond gegeten, buiten gespeeld en weinig televisie gekeken. Kijk-, lees- en vertelboek met kleurenillustraties, vragen en gebruikershandleiding. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is woensdagmiddag en Timo gaat met zijn vriendje Gijs mee naar huis. Daar zijn veel dingen heel anders dan bij Timo: er wordt bewust gezond gegeten, er wordt buiten gespeeld en gesport, er mag wel tv gekeken worden, maar niet te lang. Gijs' vader legt uit waarom. Deel 48 van 'Kijk en beleef'*, een serie voor kinderen in de onderbouw van het basisonderwijs over sociaal emotionele thema's. Op de linkerbladzijden staat het verhaal met daaronder op een gekleurde ondergrond zo'n drie vragen voor kinderen en een kleine zwart-witfoto. De foto's van bijvoorbeeld Timo die vreemd kijkt naar pindakaas en appel, Timo met voetbal, halen het onderwerp uit de voorleessfeer en laten kinderen zien, dat ze ook in het echt met deze situaties te maken kunnen krijgen. De gekleurde illustraties (waterverf en inkt) op de rechterbladzijden geven de situaties uit het verhaal treffend weer. In de uitgebreide handleiding staat dat het boek het beste eerst in het geheel voorgelezen kan worden en dat daarna de vragen met de kinderen besproken kunnen worden. Hierbij zijn ook drie boekentips opgenomen. Het boek is goed op school en thuis te gebruiken. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789057883125

Titel Gezond leven : wat wil je op je boterham, Timo?
Auteur Jennine Staring
Secundaire auteur Ellen Houtman ; Marita Nijenhuis ; Mariëlla van de Beek
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Amersfoort : Kwintessens Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens 23 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789057883125
PPN 332869849
Rubriekscode 601.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Gezondheid
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Gezondheid

Relaties/Serie

Kijk en beleef
Boek

Kijk en beleef (1999-...)

vol. 48
Uitgeleend