App noot muis
Boek

App noot muis peuters en kleuters op internet (cop. 2011)/ onder red. van Remco Pijpers, [onderzoek en red. Clare Brouwer ... et al. ; eindred. Martine Borgdorff ; fotogr. Rodney Kersten]

Pedagogische adviezen aan ouders, opvoeders en leerkrachten.Pedagogische adviezen voor het gebruik van internet door kleuters en peuters. Met kleurenfoto's. Voor opvoeders van jonge kinderen.

Recensie

In dit rapport worden onderzoeksresultaten en adviezen gegeven over/voor een nieuwe generatie internetgebruikers en hun verzorgers en/of begeleiders. Na een inleiding en leeswijzer wordt ingegaan op wat een normale mediaontwikkeling nu eigenlijk is. In hoofdstuk twee zijn de ouders aan de beurt: hoe kijken zij tegen mediagebruik aan, hoeveel digitale media zijn er in huis, de invloed van overige familieleden en hoe begeleiden ouders hun kind bij digitaal mediagebruik? Dan komt het surf- en speelgedrag van peuters en kleuters aan de orde. Entertainment, edutainment, populaire karakters van tv en reclame: waar 'vallen jonge internetgebruikers voor'? Hoofdstuk vier, vijf en zes zijn gereserveerd voor aanbevelingen voor makers van websites en apps, voor ouders en begeleiders en voor onderwijs en kinderopvang. Het boek sluit af met een verantwoording en samenvatting. In het colofon is meer informatie te vinden over de drie onderzoekspartners (initiatiefnemer MKO, Z@ppelin en NTR Jeugd). Rapport is ook gratis te downloaden via www.appnootmuis.nl. Belangrijke uitgave die ontwikkeling van mediagebruik stimuleert maar tegelijkertijd aangeeft dat er nog veel te verbeteren valt. Belangrijkste boodschap aan ouders: maak de juiste keuze in het media-aanbod en leer kinderen zelf te kiezen.

Specificaties

Nederlands | 9789059062757

Titel App noot muis : peuters en kleuters op internet
Secundaire auteur Remco Pijpers ; Clare Brouwer ; Martine Borgdorff
Type materiaal Boek
Uitgave [Leidschendam] : Stichting Mijn Kind Online, cop. 2011 - [Alphen a/d Rijn] : Van Buurt Boek
Overige gegevens 77 p - ill - 28 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Z@ppelin en NTR Jeugd
ISBN 9789059062757
PPN 332913651
Rubriekscode 433.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Internet; Kleuters
PIM Rubriek Computers
PIM Trefwoord Internet