Beethoven
Boek

Beethoven negen symfonieën (cop. 2011)/ Orkest van het Oosten, Jan Willem/de Vriend, Corina Liefers, André Kerver, [teksten, interviews, eindred.: Paul Abels ; foto's: Martien Frijns ... et al.]

Verslag van het samenwerkingsproject rond de negen symfonieën van Beethoven door schilder Paul Kamphuis en het Orkest van het Oosten.

Recensie

Speciale uitgave van het samenwerkingsproject van het Orkest van het Oosten en de schilder Paul Kamphuis. Onder leiding van zijn chef-dirigent Jan Willem de Vriend voerde het orkest alle negen symfonieën van Beethoven uit. Het is een unieke cyclus geworden vanwege het gebruik van natuurinstrumenten uit de tijd van Beethoven, zoals natuurhoorns, houten fluiten en klassieke pauken. Daardoor ontstaat een natuurlijker balans en een meer authentieke klank. De Vriend geeft blijk een groot Beethovenkenner te zijn, alsmede een rasverteller. Gepassioneerd en met humor licht hij alle werken toe. Ook twee orkestmusici blikken terug op het project. Kamphuis' serie schilderijen, die bij de uitvoeringen in de concertzaal hing, omvat zes Beethovenportretten die alle de markante kop van de componist groot en vooral energiek in beeld brengen. Naar gelang de verschillende levensfases van de componist verandert op boeiende wijze het kleur- en vlakgebruik. Als colorist haalt Kamphuis veel kracht uit kleur- en toontegenstellingen. Een mooi vormgegeven boek met veel foto's, kleurenreproducties en een cd.

Specificaties

Nederlands | 9789072603166

Titel Beethoven : negen symfonieën
Secundaire auteur Jan de Willem de Vriend ; Paul Kamphuis ; Paul Abels ; Martien Frijns
Type materiaal Boek
Uitgave Enschede [etc.] : AFdH Uitgevers, cop. 2011
Overige gegevens 88 p - ill - 26 cm - cd
Annotatie Uitg. in opdracht van het Orkest van het Oosten
ISBN 9789072603166
PPN 330677969
Rubriekscode 784.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Beethoven, Ludwig van; Afbeeldingen ; Beethoven, Ludwig van; Symfonieën
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Beethoven