Beschrijving van Griekenland
Boek

Beschrijving van Griekenland gids van toen voor de toerist van nu (2011)/ Pausanias, vert. [uit het Grieks] door Peter Burgersdijk ; met een voorw. van Fik Meijer ; [krt. Hannie Pijnappels ; ill. Livius]

Toeristische beschrijving uit de tweede eeuw na Christus van plaatsen en bezienswaardigheden op de Peloponnesos en het Griekse vasteland.

Aanwezigheid

Recensie

Een Nederlandse vertaling van de Griekse schrijver Pausanias (tweede eeuw na Christus) was allang een wens en dit boek stelt niet teleur. Het biedt een getrouwe vertaling van Pausanias' beschrijving van de monumenten van Griekenland, zoals die zich in de tweede eeuw na Christus aan hem voordeden. De vertaler heeft zich geconcentreerd op de reisbeschrijving en lange, historische uitweidingen weggelaten. Het idee is dat de bezoeker van Griekenland met dit boek in de hand de antieke ruïnes weer in volle glorie voor zich kan zien. Voor lezen van kaft tot kaft is de wat droge tekst van Pausanias niet geschikt; wel - blijkens het voorwoord van Fik Meijer - voor consultatie ter plekke. De kwaliteit van de afbeeldingen en kaarten (in zwart-wit) laat helaas te wensen over. Met inleiding over Pausanias, zijn tijd en werk, en verklarende aantekeningen, een beknopte literatuuropgave en een register op plaatsnamen.

Specificaties

Nederlands | 9789025367374

Titel Beschrijving van Griekenland : gids van toen voor de toerist van nu
Auteur Pausanias
Secundaire auteur Peter Burgersdijk ; Fik Meijer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Athenaeum-Polak & Van Gennep, 2011
Overige gegevens 365 p - ill - 22 cm
Annotatie Selectie uit het werk van Pausanias - Met lit. opg., index - Vert. van: Ellados Periègèsis
ISBN 9789025367374
PPN 322869897
Rubriekscode Griekenland 992.1
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Griekenland; Reisbeschrijvingen
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Griekenland