101 bijbelverhalen
Boek

101 bijbelverhalen (cop. 2011)/ [tekst] Sally Ann Wright, en [vert. uit het Engels] Nelleke Scherpbier ; [ill. Carla Manea]

Ruim honderd verhalen uit het Oude en Nieuwe Testament worden in het kort naverteld. Met verwijzing naar de Bijbeltekst en grote krijtillustraties in warme kleuren. Vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Deze kinderbijbel begint helemaal bij het begin, hoe God de hemel en de aarde maakte. Vervolgens vertelt de auteur over onder meer de ark van Noach, Jakob en Ezau, Jozef in Egypte, Simson, Ruth en Salomo. Uit het Nieuwe Testament komen de verhalen over de geboorte van Jezus, de storm op het meer, Zacheüs, Jezus aan het kruis, Stefanus en Paulus. Door middel van 101 verhalen loopt de schrijfster met grote stappen door de Bijbel en laat de bekendste verhalen oplichten. Enerzijds zorgt dit voor veel herkenning bij de jonge lezers. Anderzijds maakt het, dat het boek weinig nieuws toevoegt aan de lange reeks van reeds bestaande kleuter- en kinderbijbels. Het taalgebruik sluit goed aan bij de doelgroep. De zinnen zijn overzichtelijk, en elk verhaaltje bestaat uit één of twee bladzijden. Onder elke titel staat de tekst uit de Bijbel waar het verhaal op gebaseerd is. Wat dit boek bijzonder maakt, zijn de paginagrote (krijt)illustraties van de bekende Italiaanse illustrator Carla Manea. Zonder opsmuk of veel details geeft ze de essentie van elk verhaal in warme, aantrekkelijke kleuren weer. Met name bedoeld voor kinderen met een protestants-christelijke achtergrond. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026620423

Titel 101 bijbelverhalen
Uniforme titel Honderdenéén bijbelverhalen Honderd en één en bijbelverhalen
Auteur Sally Ann Wright
Secundaire auteur Nelleke Scherpbier ; Carla Manea
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Callenbach, cop. 2011
Overige gegevens 140 p - ill - 25 cm
Annotatie Vert. van: The children's bible, 101 favourite bible stories. - Cop. 2011
ISBN 9789026620423
PPN 325712522
Rubriekscode 222
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderbijbels
PIM Rubriek Religie
PIM Trefwoord Bijbel