Wie was Anne Frank?
Boek

Wie was Anne Frank? haar leven, het Achterhuis en haar dood : een korte biografie voor jong en oud (cop. 2010)/ Hans Ulrich, ten geleide Hans Blom ; [red.: Marlies Hagers]

Korte biografie van Anne Frank, met aandacht voor de impact die haar dagboek heeft gehad op lezers.Overzicht van het leven van Anne Frank. Met aandacht voor de reacties van mensen op haar dagboek. Met paginagrote lijntekeningen in waterverf. Vanaf ca. 13 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Ulrich probeert te doorgronden waarom juist Anne Frank, een van de vele slachtoffers van de jodenvervolging, zoveel aandacht krijgt. Hij benadrukt dat door de eeuwen heen joden in Europa werden gediscrimineerd en dat er weer antisemitisme is. Hij schetst de achtergrond van de familie Frank en belicht de nijpende situatie van de joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Doordat Anne tijdens haar onderduikperiode een indringend dagboek heeft bijgehouden, kunnen we nu uitgebreid van haar wereld kennisnemen, waardoor zij tot symbool van haar lotgenoten kon uitgroeien. De auteur besteedt ook aandacht aan het streven van vader Frank, die als enige de kampen heeft overleefd, om het dagboek van zijn dochter onder de aandacht te brengen. Hij belicht de pogingen die zijn gedaan om de verrader van het Achterhuis te vinden en de soms controversiële commentaren die het dagboek oproepen. In een katern zijn vrij sobere lijntekeningen in waterverf opgenomen van portretten van o.a. Anne Frank. Voor de illustraties zijn blauw- en bruintinten gebruikt. De auteur, docent geschiedenis en journalist, heeft vele (jeugd)boeken geschreven. De tekst in een vrij grote letter is in eenvoudige en begrijpelijke taal, waardoor het boek zowel voor jongeren (vanaf ca. 13 jaar) als voor ouderen interessant is.

Specificaties

Nederlands | 9789074274524

Titel Wie was Anne Frank? : haar leven, het Achterhuis en haar dood : een korte biografie voor jong en oud
Auteur Hans Ulrich
Secundaire auteur Marlies Hagers
Type materiaal Boek
Uitgave [Laren] : Verbum, cop. 2010
Overige gegevens 128 p., [12] p. pl - ill., krt - 22 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789074274524
PPN 330313010
Rubriekscode Nederlands 855.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frank, Anne; Achterhuis, Het (boek)
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Frank