Het verhaal van Anne Frank
Boek

Het verhaal van Anne Frank (cop. 2011)/ Menno Metselaar, Ruud van der Rol, [tekstred. Mariska Hammerstein ; tekst- en fotored. met medew. van Mieke Sobering ... et al.]

Met veel foto's wordt het verhaal verteld van Anne Frank, die in de Tweede Wereldoorlog op haar onderduikadres een dagboek bijhield.Met veel foto's wordt het verhaal verteld van Anne Frank, die in de Tweede Wereldoorlog moest onderduiken en een dagboek bijhield. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

In dit keurig verzorgde boek ligt de nadruk niet op de tekst, maar vooral op de foto's. Naast veel familiekiekjes van Anne en haar zusje als baby en peuter zijn er ook foto's van het dagboek opgenomen, het Achterhuis voor en na de (her)inrichting, foto's van de mede-onderduikers en reeksen pasfoto's. Elk hoofdstuk bestrijkt een periode uit het leven van Anne en wordt ingeleid door een citaat uit Annes dagboek. Hierna volgt korte informatie over wat er met het gezin is gebeurd. In het laatste hoofdstuk is er aandacht voor de receptie van het werk. De teksten zijn kort en het taalgebruik is vrij eenvoudig, maar enige achtergrondkennis is noodzakelijk. Achtergrondinformatie over de oorlog en de jodenvervolging in Nederland ontbreekt namelijk. De begrippenlijst die onder het kopje 'Hoe zat het eigenlijk?' is opgenomen, is de enige bijdrage hierin. Een chronologisch overzicht of een inleidend hoofdstuk die de informatie beter in een context plaatsen, ontbreken. De mooie (soms niet eerder gepubliceerde) zwartwit- en kleurenfoto's maken het handzame boek ook interessant voor volwassenen. Vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021668840

Titel Het verhaal van Anne Frank
Auteur Menno Metselaar
Secundaire auteur Mariska Hammerstein ; Ruud van der Rol
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Anne Frank Stichting, cop. 2011 - Amsterdam : Ploegsma
Overige gegevens 215 p - ill., krt - 18×18 cm
Annotatie Oorspr. uitg.: Amsterdam : Anne Frank Stichting ; Houten : Van Holkema & Warendorf, 2004 - Met lit. opg
ISBN 9789021668840
PPN 330597442
Rubriekscode 935.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frank, Anne
PIM Rubriek Nederland
PIM Trefwoord Frank