Praktijkgericht onderzoek voor reflectieve professionals
Boek

Praktijkgericht onderzoek voor reflectieve professionals (2011)/ Rob de Lange, Hans Schuman & Nicolina Montesano Montessori

Gids voor praktijkgericht onderzoek voor professionals in het onderwijs, de jeugdzorg, het maatschappelijk werk en de gezondheidszorg.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek wil (aankomende) professionals in het onderwijs, de jeugdzorg, het maatschappelijk werk en de gezondheidszorg inzicht geven in wat praktijkgericht onderzoek inhoudt. Daarnaast biedt het praktische aanwijzingen voor het voorbereiden van een onderzoek, het maken van een onderzoeksontwerp, en het uitvoeren en afronden van het geplande onderzoek. De auteurs pleiten voor participatief onderzoek, waaraan meerdere betrokkenen uit de beroepspraktijk meedoen. Ze gaan ervan uit dat professionals ook baat hebben bij het kunnen doorgronden en verwerken van theoretisch onderzoek. Na een overzicht van verschillende onderzoeksparadigma's focussen ze op alle aspecten van het praktijkgericht onderzoek. Verder gaan ze dieper in op verschillende onderzoeksstrategieën (zoals actieonderzoek en casestudy), de methoden voor de verzameling en analyse van data, en de kwalitatieve en kwantitatieve data-analyse. Een degelijk handboek. Met een Engelse samenvatting, kaderteksten, tabellen, grafieken, een bibliografie, een register en tal van praktische bijlagen (zoals de APA-regels om aan bronnen te refereren).

Specificaties

Nederlands | 9789044127843

Titel Praktijkgericht onderzoek voor reflectieve professionals
Auteur Rob de Lange ; Hans Schuman ; Nicolina Montesano Montessori
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Antwerpen : Garant, 2011
Overige gegevens 320 p - fig., tab - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., reg. - Met samenvatting in het Engels
ISBN 9789044127843
PPN 333770633
Rubriekscode 300.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Praktijkonderzoek; Methodologie
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Praktijkonderzoek