Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Bijna thuis
Grote Letter Boek

Bijna thuis (cop. 2011)/ Jean Kwok, [vert. uit het Engels: Jeannet Dekker]

Een Chinees meisje dat met haar moeder naar New York emigreert probeert met haar intelligentie een nieuw leven op te bouwen.

Recensie

In Hongkong was Kimberley Chang een uitstekende leerling, maar als ze met haar moeder emigreert naar New York duurt het even voor ze weer dezelfde status heeft. Ze moet Engels leren, na school haar moeder helpen in het Chinese naaiatelier van haar meedogenloze tante en de kakkerlakken verwijderen uit hun armoedig onderkomen. Maar ze krijgt de Amerikaanse (school) cultuur onder de knie en weet via haar intelligentie en zelfbewustheid de Yale-universiteit te bereiken. De tegenwoordig met man en kinderen in Nederland wonende schrijfster verwerkte in dit ontroerende, authentieke immigratieverhaal (waarvan de rechten aan veel landen zijn verkocht) autobiografische elementen. Het geeft een blik in een wereld van armoede, maar ook van kansen die Amerika kan bieden. De lezer wordt meegezogen in het meeslepend geschreven, goed vertaalde verhaal, waarin de Chinese achtergrond én ook het (prille) liefdesleven mooi zijn verwerkt. Een aanrader voor een groot (vrouwelijk) publiek.

Specificaties

Nederlands | 9789036427432

Titel Bijna thuis
Auteur Jean Kwok
Secundaire auteur Jeannet Dekker
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Abcoude : Grote Letter Bibliotheek, cop. 2011
Overige gegevens 480 p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Boekerij, cop. 2010 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Girl in translation. - New York [etc.] : Riverhead Books, cop. 2010
ISBN 9789036427432
PPN 333879384
Thematrefwoord Chinese migranten ; Verenigde Staten
Taal Nederlands