De geboorte van een moordenaar
Boek

De geboorte van een moordenaar (cop. 2011)/ Darren Shan, [vert. uit het Engels: Marce Noordenbos]

Na een ongeluk in de fabriek waar hij werkt, vlucht Larten Crepsley (12) naar het kerkhof. Daar ontmoet hij de oude vampier Seba Nile. Hij besluit Seba's leerling te worden. Vanaf ca. 12 jaar.

Recensie

De 12-jarige Larten Crepsley werkt rond 1800 in een fabriek. Hij houdt het zware werk vol door zijn vriendschap met Vur. Als Vur iets vreselijks overkomt, probeert Larten hem te redden. Daarbij vermoordt hij de voorman van de fabriek. Larten vlucht en ontmoet op een begraafplaats Seba Nile, een oude vampier. Hij besluit Seba te volgen, omdat hij vampier wil worden. Darren Shan is onder meer bekend van de serie 'De wereld van Darren Shan'. Meneer Crepsley is daarin een mysterieuze man die niet veel over zijn verleden loslaat. Eerste deel van de vierdelige serie 'De saga van Larten Crepsley'. Het verhaal eindigt abrupt. Het loopt parallel aan de vorige serie, toch is het verrassend vol nieuwe informatie. De auteur heeft een prettige stijl van schrijven. Het boek leest vlot, ondanks lastige woorden. Op anekdotische wijze wordt de relatie tussen Larten en Vur beschreven, gevolgd door een realistisch beeld over het rauwe leven in de fabriek. Daarna volgt met tijdsprongen het verhaal van Larten als vampierleerling. Het omslag ziet er eigentijds uit. Voor griezelfans vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026128608

Titel De geboorte van een moordenaar
Auteur Darren Shan
Secundaire auteur Marce Noordenbos
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : De Fontein, cop. 2011
Overige gegevens 239 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Birth of a killer. - London : HarperCollins Children's Books, 2010. - (The saga of Larten Crepsley ; 1)
ISBN 9789026128608
PPN 330547658
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Vampiers
Taal Nederlands