Zeg kleine egel wat slaap jij lang
Boek

Zeg kleine egel wat slaap jij lang (cop. 2010)/ [ill.] Vera de Backker, en [tekst] Sabine Wisman ; [naar een idee van Rob Buiter]

Als het kouder wordt, gaat egel Kleine Spikkel op zoek naar een fijn plekje voor de winterslaap. Prentenboek met paginagrote waterverfillustraties en mini-cd met liedje en verhaal. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Nagenoeg vierkant prentenboek in de reeks 'Zeg kleine...'* over de egel Kleine Spikkel. In dit prentenboek is deze egel op zoek naar een plek waar hij zijn winterslaap kan houden. Aan de hand van de schrijfster worden de kleuters meegenomen op zijn zoektocht. De tekst is eenvoudig en goed te begrijpen voor deze leeftijdsgroep. De illustraties zijn prachtig, de egels worden in hun leefgebied op een natuurlijke manier afgebeeld. Mede door het sfeervolle kleurgebruik zal deze leeftijdsgroep genieten van het verhaal. Het kan niet anders dan dat dit boek de interesse wekt en liefde kweekt voor de natuur. Op de bijgevoegde mini-cd is een liedje te horen dat door Ivo de Wijs is geschreven. Dit past helemaal in de leefwereld van de doelgroep. Tevens wordt op de cd het verhaal voorgelezen. Er is ook een website 'www.zegkleine.nl' met foto's van egels, tips om de egel een plekje in je eigen tuin te geven en verschillende weetjes over dit dier. De combinatie prentenboek, website en mini-cd is zeer geslaagd. Goed te gebruiken op school, natuurclubs e.d. met kinderen van ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050113465

Titel Zeg kleine egel wat slaap jij lang
Uniforme titel Zeg kleine egel
Auteur Vera de Backker
Secundaire auteur Rob Buiter ; Sabine Wisman
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens [30] p - ill - 25×25 cm - Zeg kleine vleermuis (mini-cd)
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789050113465
PPN 327285362
Rubriekscode 598.99
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Egels
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Egels

Relaties/Serie

'Zeg kleine...'
Boek

'Zeg kleine...' (2010-...)

vol. 3
Uitgeleend