Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Zeg kleine vleermuis wat eet jij veel
Boek

Zeg kleine vleermuis wat eet jij veel (cop. 2010)/ [ill.] Vera de Backker, en [tekst] Sabine Wisman ; [naar een idee van Rob Buiter]

Floep de vleermuis leert al snel vliegen. Maar als hij bij zijn moeder wil drinken, is ze er niet! Prentenboek met paginagrote waterverfillustraties en mini-cd met liedje en verhaal. Vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Zojuist heeft kleine vleermuis Floep leren vliegen. Daar heeft hij honger van gekregen. Hij wil drinken bij mama vleermuis, maar zij is er niet. Floep besluit haar te gaan zoeken. Informatief prentenboek uit de serie 'Zeg kleine ...'*, waarbij jonge kinderen op een aansprekende manier kennismaken met dieren in hun natuurlijke leefomgeving. De sfeervolle illustraties die elk één of twee volledige pagina's beslaan, zijn in warme kleuren natuurgetrouw geschilderd en nodigen uit tot nader bekijken. De korte teksten - twee- tot vijfregelig - zijn met witte letters op wisselende plekken in de afbeeldingen geplaatst. De schrijfstijl is direct en beeldend - met korte dialogen - en leest prettig. Naast het verhaal zijn achterin, eveneens rijkelijk geïllustreerd, vier pagina's wetenswaardigheden opgenomen over de leefwijze van vleermuizen. Afgesloten wordt met een liedjestekst. Door de bijgeleverde mini-cd met liedje en tekst is het tevens een luisterboek. Het verhaal is duidelijk ingesproken door de auteur zelf en iets uitgebreider dan de tekst in het boek. Verzorgde vierkante uitgave voor kinderen vanaf ca. 4 t/m 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789050113458

Titel Zeg kleine vleermuis wat eet jij veel
Uniforme titel Zeg kleine vleermuis
Auteur Vera de Backker
Secundaire auteur Rob Buiter ; Sabine Wisman
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Zeist : KNNV Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens [30] p - ill - 25×25 cm - Zeg kleine vleermuis (mini-cd)
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789050113458
PPN 327285354
Rubriekscode 598.99
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vleermuizen
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Vleermuizen

Relaties/Serie

'Zeg kleine...'
Boek

'Zeg kleine...' (2010-...)

vol. 2
Uitgeleend