Handboek Tijdschrift
Boek

Handboek Tijdschrift voor en door journalisten en andere bladenmakers (cop. 2011)/ Ingrid Cramer en Marina Zwaan [samenst. en red., ill. Marion Bloem ... et al. ; eindred. Stef Verhoeven ; medew. Joyce van der Bent ... et al.]

Caleidoscopisch overzicht in woord en beeld van het schrijven, illustreren, redigeren, vormgeven en publiceren van tijdschriften.

Aanwezigheid

Recensie

Met een tijdschrift kun je een vaste relatie hebben, wees (door een uitgever betaald) onderzoek onlangs uit, en dat geeft de mediaconsument blijkbaar niet gauw op. Het tijdschrift is die ene niche waarvoor het schijnbaar oneindig uitdijende internetheelal voorlopig geen fatale bedreiging lijkt te vormen. Heel begrijpelijk als je in het 'Handboek Tijdschrift' de rijkdom aan tekstuele en visuele mogelijkheden ziet die tijdschriften bieden. De keuze van de cover, het papier, de foto's, de koppen, de woordkeus ('seks niet, sex wel'), alles werkt mee aan de persoonlijkheid van een titel. Als een krant een mijnheer is, dan is een tijdschrift een mevrouw. En een hele spannende. Maar om een blad tot een succes te maken, zijn er naast creativiteit en gevoel ook droge cijfers nodig. Over doelgroepen, doelmarkten en levensstijlen bijvoorbeeld. Gelukkig spat in dit boek vooral de lol van het bladen maken ervan af. Een boek voor de liefhebber dus, niet voor de student, daarvoor is het te ongedurig. Maar een troost voor alle bladenmaker in spe: 'De inspiratie ligt op straat', aldus een redacteur.

Specificaties

Nederlands | 9789073187696

Titel Handboek Tijdschrift : voor en door journalisten en andere bladenmakers
Uniforme titel TIJDschrift Tijdschrift Handboek
Secundaire auteur Ingrid Cramer ; Marina Zwaan ; Stef Verhoeven ; Joyce van der Bent
Type materiaal Boek
Uitgave Wijk en Aalburg : Pictures Publishers, cop. 2011
Overige gegevens 380 p - ill - 24 cm
Annotatie Rugtitel: Tijdschrift - Met lit. opg., reg
ISBN 9789073187696
PPN 331804530
Rubriekscode 092
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Tijdschriften uitgeven
PIM Rubriek Communicatie
PIM Trefwoord Tijdschriften uitgeven