Negen plagen tegelijk
Boek

Negen plagen tegelijk hoe overleven we de toekomst? (2011)/ Joris Voorhoeve

Analyse van mondiale problemen en aanbevelingen om tot internationale oplossingen te komen, door de liberale politicus en hoogleraar internationale ontwikkelingen.

Aanwezigheid

Recensie

Een beleidsanalytisch boek over de plagen van onze tijd, actuele problemen die ook op internationaal niveau aangepakt moeten worden. 'Plagen' die aan bod komen, zijn bevolkingsgroei, honger en armoede, ziekten, terrorisme, klimaatsverandering, verdeling van rijkdom, schaarse energie, dictaturen, zwakke internationale organisaties. Criminaliteit zou de tiende plaag kunnen zijn. Voorhoeve is voorstander van beslissingen die op de lange duur effect hebben, los van effectbejag op korte termijn. Hij is pleitbezorger van internationale organisaties om de problemen te lijf te gaan. Het boek bevat veel praktische voorbeelden van projecten door mensen die het verschil maken. Duurzame dingen die je zelf kunt doen: minder tv kijken, dichter bij je werk gaan wonen, fietsen en wandelen, minder vlees eten en vrijwilligerswerk doen. Een overzichtelijk geschreven en goed vormgegeven boek. Met een aantal kaartjes en foto's in zwart-wit en eindnoten. De auteur, liberaal politicus en hoogleraar internationale ontwikkelingen, is bijzonder goed thuis in veel beleidsterreinen. Hij weet de voors en tegens van bepaalde keuzes overzichtelijk onder woorden te brengen. Voor een breed lezerspubliek. De opbrengst van dit boek gaat naar Oxfam Novib.

Specificaties

Nederlands | 9789025434632

Titel Negen plagen tegelijk : hoe overleven we de toekomst?
Auteur Joris Voorhoeve
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Contact, 2011
Overige gegevens 367 p - ill - 21 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789025434632
PPN 330174622
Rubriekscode 354
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Economisch beleid; Duurzame ontwikkeling ; Milieueconomie; Internationale samenwerking ; Bevolkingsvraagstuk ; Voedselvoorziening ; Oorlog en vrede ; Klimaatveranderingen ; Economische crises ; Energiecrises
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Duurzaamheid