Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Als de aarde haar spierballen laat rollen
Boek

Als de aarde haar spierballen laat rollen over orkanen, aardbevingen, tsunami's en vulkanen (cop. 2008)/ Geert Bouckaert en Manuel Sintubin, met ill. van Ann De Bode

'Hoe ontstaat een aardbeving?' en 'Wat is de topsnelheid van een orkaan?'. Allerlei vragen over vulkanen, orkanen, aardbevingen en tsunami's worden beantwoord. Met collageachtige kleurentekeningen, vragen en proefjes. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Is er verschil tussen een orkaan en een tyfoon? Hoe ontstaat een aardbeving? Wat veroorzaakt een tsunami? Waarom barst een vulkaan uit? Deze en vele andere vragen over natuurlijke gevaren worden in dit boek beantwoord. Er zijn vier delen met elk vijf hoofdstukken van een dubbele pagina. De goed opgebouwde informatie over orkanen, aardbevingen, tsunami's en vulkanen is begrijpelijk en overzichtelijk, prettig om te lezen en boeiend. Elk deel sluit af met tien multiplechoicevragen in 'Test je kennis!', waarvan de juiste antwoorden achterin staan. In deel vijf wordt kort uitgelegd wat een geoloog doet, benoemt specialisaties binnen dit vakgebied en vermeldt de studieduur. Tot slot zijn er vijf verhelderende proefjes. De collageachtige kleurenillustraties zijn origineel en treffend. Jaarlijks organiseert de katholieke universiteit van Leuven een 'kinderuniversiteit', waarin kinderen les krijgen van professoren en in workshops aan de slag kunnen. De auteur bundelde naar aanleiding van de lessen van professor Sintubin (aardwetenschapper) de leukste kindervragen. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020978100

Titel Als de aarde haar spierballen laat rollen : over orkanen, aardbevingen, tsunami's en vulkanen
Auteur Geert Bouckaert ; Manuel Sintubin
Secundaire auteur Ann De Bode ; Manuel Sintubin
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2008
Overige gegevens 63 p - ill - 25 cm
Annotatie In samenwerking met Katholieke Universiteit Leuven
ISBN 9789020978100
PPN 316147532
Rubriekscode 560
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vulkanen ; Aarde ; Orkanen ; Tsunami's ; Aardbevingen
PIM Rubriek Natuur en Milieu
PIM Trefwoord Aarde

Relaties/Serie

Kinderuniversiteit
Boek

Kinderuniversiteit antwoord op de moeilijkste vragen van de wereld (2003-...)

vol.
Uitgeleend
Ulrich Janen