El sombrero de tres picos
Boek

El sombrero de tres picos (2009)/ Pedro Antonio De Alarcón, adapt. didáctica, notas y actividades por Margarita Barberá Quiles ; il. de Alfredo Belli ; [red.: Valeria Franzoni]

Spanje, 18e eeuw. Een Spaanse plattelandsrechter maakt avances bij een molenaarsvrouw, die zich dit aan laat leunen in de hoop haar neef een goede positie te kunnen bezorgen. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

  • Aanwezig
    Literatuur en Cultuur - 1e verd. - Romans Andere talen - Schooluitgaven SPAA ALAR

Recensie

Deze uitgave maakt deel uit van de serie 'Leer y aprender'*, ter bevordering van de leesvaardigheid Spaans. Via de bijgeleverde cd en de oefenstof komen ook luister-, spreek- en schrijfvaardigheid aan bod. Een Spaanse plattelandsrechter maakt avances bij een molenaarsvrouw, die zich dit aan laat leunen in de hoop haar neef een goede positie te kunnen bezorgen. De verhalende tekst wordt op cd in normaal verteltempo ingesproken. Naast dit met grote kleurentekeningen geïllustreerde verhaal zijn vier korte informatieve teksten met kleurenfoto's opgenomen over de auteur, de streek Andalusië waar het verhaal zich afspeelt, de tijd waarin het verhaal speelt en het ballet van Manuel de Falla dat op dit verhaal is gebaseerd. Deze staan niet op de cd. Deze reader kan in het tweede jaar Spaans gelezen worden, maar ook gevorderde cursisten zullen er veel plezier aan beleven. Niveau: B1. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Spaans | 9788853009845

Titel El sombrero de tres picos
Auteur Pedro Antonio de Alarcon
Secundaire auteur Alfredo Belli ; Valeria Franzoni ; Margarita Barberá Quiles
Type materiaal Boek
Editie 1a ed;
Uitgave Génova : Cideb, 2009
Overige gegevens 96 p - ill - 21 cm
Annotatie Oorspr. volledige uitg.: 1874
ISBN 9788853009845
PPN 32084353X
Genre historische roman
Thematrefwoord Spanje; 18e eeuw
Taal Spaans

Relaties/Serie

Leer y aprender. Nivel 3
Boek

Leer y aprender. Nivel 3 (2006-...)

vol.
Uitgeleend