Cyrano de Bergerac
Boek

Cyrano de Bergerac (2011)/ Edmond Rostand , adapt. du texte: Vincent Leroger ; [réd. du dossier pédagogique: Marie-Françoise Gliemann ; éd.: Christine Delormeau ; ill.: Philippe Masson]

De dichter Cyrano de Bergerac worstelt in 17e-eeuws Frankrijk met zijn fascinatie voor zijn nichtje en zijn grote neus. Met cd en opdrachten. Vanaf ca. 15 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Het is 1640 in een door oorlogen verscheurd Parijs. De blik van de toeschouwer (lezer, in dit geval) richt zich op een theater waar een dichter zijn kunsten zal vertonen. Dan verstoort Cyrano de Bergerac de voorstelling; hij is licht ontvlambaar, want zijn neus is nogal lang en de enige die daar grappen over mag maken is hijzelf... Ook is hij gecharmeerd van zijn nichtje Roxane, maar zonder hoop, er zijn meer kapers op de kust en met een neus als de zijne kan hij het wel vergeten, denkt hij, al heeft hij één unieke eigenschap: hij weet precies wat vrouwen willen horen... Boekje uit de reeks 'Lire en Français Facile'*. Bewerking, met dikbelijnde illustraties, van dit klassieke romantische toneelstuk van de wisselend gewaardeerde Rostand (1868-1918). Hoewel de schrijver holle retoriek werd verweten, is Cyrano uitgegroeid tot een publieke historische figuur, die velen ontwapende (niet in de laatste plaats door de filmvertolking van Gérard Depardieu.) Met cd waarop acteur Philippe Sollier bedaard en met stemmetjes de tekst leest (100 min.). Voor vergevorderde scholieren, en nu maar hopen dat ze de oorspronkelijke versvorm er ook nog eens bijpakken. Achterin staan intelligente opdrachten, met uitkomst. Ook interessant voor volwassenen. Niveau: B1. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Frans | 9782011557452

Titel Cyrano de Bergerac
Auteur Edmond Rostand
Secundaire auteur Vincent Leroger ; Marie-Françoise Gliemann ; Christine Delormeau ; Philippe Masson
Type materiaal Boek
Uitgave Paris : Hachette, 2011
Overige gegevens 79 p - ill - 20 cm - cd
Annotatie Oorspr. volledige uitg.: 1897
ISBN 9782011557452
PPN 333697294
Genre psychologische roman - historische roman
Thematrefwoord Jezelf zijn ; Verliefdheid ; Frankrijk; 17e eeuw
Taal Frans

Relaties/Serie

Lire en français facile
Boek

Lire en français facile (2008-...)

vol. Niveau B 1. Classique
Uitgeleend