Große Gefühle
Boek

Große Gefühle (cop. 2008)/ [von Theo Scherling und Elke Burger, Ill.: Johann Büsen ; Red.: Sabine Wenkums ; Fotos: Maren Beßler ... et al.]

Duitsland is in de ban van het WK voetbal. Een meisje ontvlucht het voetbal door een tripje naar Berlijn te maken. Met kleurenillustraties, oefeningen en een cd.Duitsland is in de ban van het WK voetbal. Anna ontvlucht het voetbal door een tripje naar Berlijn te maken. Met kleurenillustraties, oefeningen en een cd. Vanaf ca. 14 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Duitsland is in de ban van het wereldkampioenschap voetbal. Dat is ook het geval in het eetcafé van Leo. Paco, een van de stamgasten, wil tijdens de wedstrijd Duitsland-Spanje een Spaanse avond organiseren, maar dat stuit op tegenstand van een aantal Duitse klanten. Anna, de vriendin van Paco, probeert het WK te ontvluchten door met haar oma een stedentrip naar Berlijn te maken. Uiteindelijk wordt iedereen toch met de wedstrijd geconfronteerd. Dit verhaal uit de serie 'Leo & Co.'* bevat te weinig spanning. Het lijkt eerder uit twee aparte delen te bestaan: het verhaal in het café en het uitstapje van Anna naar Berlijn. Het boekje is voorzien van veel cartoonachtige kleurenillustraties en informatie over Berlijn en bevat achterin de nodige inhoudelijke oefeningen. Daar zitten luister- en schrijfoefeningen bij en een aantal tekstgerichte oefeningen. In de tekst is duidelijk aangegeven wanneer een oefening gemaakt moet worden. Verder is er een audio-cd toegevoegd waarop de tekst wordt voorgelezen, onderbroken door de luisteroefeningen. Ondanks de inhoudelijke kritiek goed inzetbaar op middelbare scholen, na ca. twee jaar Duitse les. Niveau: A2. Vanaf ca. 14 jaar.

Specificaties

Duits | 9783468497520

Titel Große Gefühle
Auteur Theo Scherling ; Elke Burger
Secundaire auteur Johann Büsen ; Sabine Wenkums
Type materiaal Boek
Uitgave Berlin [etc.] : Langenscheidt, cop. 2008
Overige gegevens 64 p - ill - 22 cm - audio-cd
ISBN 9783468497520
PPN 320895858
Thematrefwoord Voetbal ; Berlijn
Taal Duits

Relaties/Serie

Leichte Lektüren für Deutsch als Fremdsprache in drei Stufen. Stufe 2 (ab A2)

Leichte Lektüren für Deutsch als Fremdsprache in drei Stufen. Stufe 2 (ab A2) (2008-...)

vol.
Uitgeleend
Leo & Co.
Boek

Leo & Co. (2008-...)

vol.
Uitgeleend
Theo Scherling