Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Arthur3
DVD

Arthur3 the war of two worlds (cop. 2011)/ Freddie Highmore ... [et al.], a film by Luc Besson

De slechterik Malthazard is nu een reus van twee meter en hij wil heersen over de hele wereld. Enkel Arthur en zijn vrienden Selenia en Betameche kunnen hem stoppen.

Aanwezigheid

Recensie

Derde avontuur van Arthur wederom onder regie van Luc Besson (The Fifth Element, Joan of Arc). In deel 1, 'Arthur en de Minimoys', ging Arthur op zoek naar een schat en ontmoette zo het kleine volkje de Minimoys; in deel twee, 'Arthur en de wraak van Malthazard', werd hij onder valse voorwendselen naar de wereld van de Minimoys gelokt waarna de schurk Malthazard tot reuzenformaat werd vergroot en terecht kwam in de mensenwereld. In dit derde deel is het aan Arthur, prinses Selena (stem Kim-Lian van der Meij) en prins Betameche om de slechte Malthazard, die samen met zijn insectenleger probeert de mensenwereld te veroveren, te stoppen. Pauline Kleijer (Volkskrant 27-1-'11): 'De naadloze mix van animatie en live action is nog het meest geslaagde onderdeel (...) De strijd tussen Goed en Kwaad gaat er gemoedelijk aan toe, met veel grapjes en gestuntel. (...) kent genoeg aardige momenten, maar blijft te veel een allegaartje van originele vondsten, gerecyclede ideeën en filmcitaten.' Vanaf circa 8 jaar.

Specificaties

Engels

Titel Arthur3 : the war of two worlds
Uniforme titel Arthur 3: de strijd tussen de twee werelden
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Luc Besson ; Freddie Highmore
Type materiaal DVD
Uitgave [Hilversum] : Entertainment One, cop. 2011
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 101 min.)
Annotatie Nederlands en Engels gesproken, Nederlands ondertiteld. - Inclusief Nederlands gesproken versie met de stemmen van o.a.: Kim-Lian van der Meij ... [et al.] - Videoversie van de film: Frankrijk : EuropaCorp Production, 2010
PPN 333768434
Genre sprookjes
Taal Engels