Muziek voor kinderen
Boek

Muziek voor kinderen (cop. 2011)/ [hoofdred. Deborah Lock, red. Penny Smith ... et al. ; eindred. Sean Daly ; vert. uit het Engels Rob de Ridder ; red. Asterisk*]

In korte teksten en met veel kleurenfoto's wordt informatie gegeven over muziek in al haar vormen en uitvoeringen, vanaf de oudheid tot Lady Gaga. Met cd. Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De informatie in dit naslagwerk over muziek is op verschillende manieren geordend: chronologisch (van het allervroegste ontstaan van muziek tot Lady Gaga) en naar genre: profiel, instrumenten, muziekstijlen en uitvoering. Het boek vormt een zoektocht naar de betekenis van muziek met behulp van veel illustratiemateriaal, zoals reproducties en foto's, in een dynamische en kleurrijke lay-out waarbij toelichtende stukjes tekst in kaders zijn geplaatst. Inhoudsopgave, woordenlijst en een register op musici, ondersteunen het zoeken enigszins. Opvallend zijn de originele en weinig algemeen bekende feiten en onderwerpen. Op de bijgeleverde cd staan 35 muziekfragmenten, variërend van traditionele Chinese muziek, opera en filmmuziek tot moderne muziek en geluiden van instrumenten. Symbooltjes in de tekst verwijzen naar het bijbehorende fragment, met daarbij (didactische) suggesties voor het beluisteren. De ontelbare weetjes die op een aantrekkelijke manier in tekst en vooral afbeeldingen worden gepresenteeerd zijn interessant voor een grote leeftijdsgroep, van kinderen tot en met ouderen. Om zelf te bekijken en te beluisteren, maar ook goed bruikbaar voor muziekonderwijs of bezigheidstherapie. Vanaf ca. 7 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020995794

Titel Muziek voor kinderen
Instelling /Asterisk*, Amsterdam
Secundaire auteur Deborah Lock ; Rob de Ridder
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2011
Overige gegevens 142 p - ill - 31 cm - cd
Annotatie Met reg - Vert. van: Children's book of music. - London : Dorling Kindersley, cop. 2010
ISBN 9789020995794
PPN 333248821
Rubriekscode 783
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Muziekgeschiedenis
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Muziekgeschiedenis