Het grote zoekboek
Boek

Het grote zoekboek (cop. 2011)/ Ruth Brocklehurst, Gillian Doherty en Anna Milbourne, ill.: Teri Gower ; [red.: Felicity Brooks ; vert. uit het Engels]

Zoekplatenboek met paginagrote kleurenillustraties van dieren en van scènes in de stad, op de boerderij en in het verleden, met vele zoek- en telopdrachten. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Een uitgebreid tel- en zoekboek (bundeling van vier eerder verschenen zoekboeken over dieren, de boerderij, de stad en het verleden), dat vooral een enorm doorzettingsvermogen vraagt. Het voorschoolse leren is tot ca. 4 jaar; kinderen van deze leeftijd beleven meer plezier aan een overzichtelijk, minder uitgebreid geheel. Voor oudere kinderen, die minder moeite hebben met de hoevelheid, worden de opdrachten als 'zoek 4 zwarte poesjes' al gauw te saai. Er zijn meer dan vierduizend dingen om te zoeken. De tekeningen beslaan steeds dubbele pagina's en zijn gedetailleerd, veelkleurig en speels. In de kantlijn een afbeelding van wat er gezocht moet worden en een cijfer dat aangeeft hoeveel ervan gezocht moeten worden. Elk hoofdstuk eindigt met wat moeilijkere opdrachten over een groter geheel. De keuze van de onderwerpen is soms vreemd ('op het land' in het deel over de stad) of moeilijk voor jonge kinderen, zoals: bij de farao, de Vikingen en de Inca's. Gelukkig gaan ook veel pagina's over de omgeving dicht bij huis. Een puzzelboek vol zoekopdrachten, maar te veel in één boek bijeen, waardoor het zijn doel voorbij schiet. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9781409538103

Titel Het grote zoekboek
Auteur Ruth Brocklehurst ; Gillian Doherty ; Anna Milbourne
Secundaire auteur Teri Gower ; Felicity Brooks ; Gillian Doherty ; Anna Milbourne
Type materiaal Boek
Uitgave [Londen] : Usborne, cop. 2011
Overige gegevens 132 p - ill - 27 cm
Annotatie Oorspr. (geb.) Nederlandse uitg.: 2007 - Vert. van: Big book of things to spot. - London : Usborne, cop. 2002
ISBN 9781409538103
PPN 333998553
Genre historische roman
Thematrefwoord Dieren ; Boerderijen ; Stadsleven ; Zoekplatenboeken
Taal Nederlands