Kippetjes tussen de sterren
Boek

Kippetjes tussen de sterren (2011)/ Christian Jolibois [auteur], Christian Heinrich [ill.] ; Nederlandstalige [uit het Frans] bew.: Thea Dubelaar ; coördinatie: Marjolein Noé ; red.: Annemarie Dragt ... et al.]

Kukel het kuiken wil een ster aanraken. Hij krijgt hulp uit onverwachte hoek. AVI-E4. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7,5 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kukel, een ondernemend kippetje, is vast van plan om een ster aan te raken. Hij gaat op onderzoek uit als hij een vallende ster ziet. Door zijn ontmoeting met Galileo en met wezens die met een ruimteschip op aarde landen, lukt het uiteindelijk. Eerste leesboekje voor eind groep vier. Voor deze leeftijd is het onderwerp 'kippetjes' wat te kinderachtig. Het verhaal is nogal warrig en in niet al te fraai Nederlands geschreven. Om een educatief tintje aan het verhaal te geven is Galileo erbij gehaald, wat niet echt iets aan het verhaal toevoegt en voor de doelgroep misschien weer wat te moeilijk is. De vele, met vaart getekende kleurige illustraties zijn nogal stripachtig, maar passen goed bij de tekst. Tekst is geschreven in verschillende soorten en formaten lettertypen. Het boekje is een zelfstandig te lezen deel uit de serie 'De Kippetjes'*. Er zijn leukere leesboekjes voor de beoogde doelgroep. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca,. 7,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059327429

Titel Kippetjes tussen de sterren
Auteur Christian Jolibois ; Christian Heinrich
Secundaire auteur Thea Dubelaar ; Marjolein Noé ; Christian Heinrich
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, 2011 - Alkmaar : Kluitman
Overige gegevens 48 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Un poulailler dans les étoiles. - Paris : Pocket Jeunesse, cop. 2005. - Oorspr. uitg.: 2002
ISBN 9789059327429
PPN 333877322
Genre avonturenroman
Thematrefwoord Sterren
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De kippetjes
Boek

De kippetjes (2011-...)

vol.
Uitgeleend
Christian Jolibois