Het Kwalleneiland
Boek

Het Kwalleneiland (cop. 2011)/ Sir Steve Stevenson, ill.: Stefano Turconi ; [tekst: Mario Pasqualotto ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books ; red.: Catalina Steenkoop]

Vijf kinderen zijn op weg naar de piratenschool. Ze worden door de kapitein op een eiland afgezet. Ze moeten voor zonsondergang zelf de school zien te vinden. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Vier jongens en een meisje uit verschillende Europese landen willen graag zeerover worden en zijn op weg naar de piratenschool. Door een brute kapitein worden ze afgezet op een luguber eiland, met de opdracht om voor zonsondergang, op eigen kracht de school te vinden. Wat volgt is een spannende speurtocht met hindernissen. Spannend, maar vooral ook grappig verhaal over vijf kinderen die ieder hun eigen sterke en zwakke kanten hebben; met vaart geschreven in korte zinnen met veel spreektaal. Er staan af en toe wat moeilijke woorden in zoals: corpulent, fata morgana en onfeilbaar. Helaas wordt de tekst rechts uitgelijnd, wat voor veel afbrekingen zorgt. Daardoor is het aantrekkelijk vormgegeven boekje minder geschikt voor moeilijke lezers, maar wel voor kinderen die niet zo graag lezen. Gekleurde illustraties die zo uit een animatiefilm kunnen komen en goed bij het verhaal passen, staan naast of onder de tekst en vullen soms een dubbele pagina. Achter in het boek worden tips gegeven, humoristische codes en een plattegrond van de piratenschool. Dit boek is het eerste uit de serie 'De piratenschool'* en zal kinderen aanspreken die piraten spannend vinden en graag meegaan op speurtocht. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054616818

Titel Het Kwalleneiland
Auteur (Sir) Steve Stevenson
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Mario Pasqualotto ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2011
Overige gegevens 85 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Lo Scoglio delle Meduse. - Novara : De Agostini, cop. 2010. - (La Scuola dei Pirati)
ISBN 9789054616818
PPN 333966988
Genre zeeverhaal - schoolverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Piratenschool
Boek

De Piratenschool (2011-...)

vol. 1
Uitgeleend
#Sir#Steve Stevenson