Iedereen aan boord!
Boek

Iedereen aan boord! (cop. 2011)/ Sir Steve Stevenson, ill.: Stefano Turconi ; [tekst: Mario Pasqualotto ; vert. uit het Italiaans: Baeckens Books ; red.: Catalina Steenkoop]

Jim en zijn vrienden krijgen les op een oud piratenschip. Als Stuurboord per ongeluk de ketting van het anker doorsnijdt, gaat het schip ervandoor. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De kinderen Jim, Anton, Ondina en de tweeling Bakboord en Stuurboord vormen samen het team van de zeewolfjes op de piratenschool. Hun eerste lessen krijgen ze op het oude piratenschip van kapitein Hangmat. Door een ongelukje met een zwaard komt het schip los van het anker en raakt op drift. De kinderen moeten iets verzinnen om een groot ongeluk te voorkomen. Eenvoudig, populair geschreven verhaal over de belevenissen van vijf kinderen die piraat willen worden. De hoofdpersonen worden aan het begin van het boek op een uitnodigende manier voorgesteld en tot besluit is er een hoofdstuk 'Basisprincipes van de piraterij' met daarin o.a. soorten schepen, knopen leggen en de taakverdeling aan boord. Het boek, dat enigszins doet denken aan de boeken van Stilton, is voorzien van afwisselend kleine en paginagrote, wat cartooneske kleurenillustraties. Aansprekende kleurrijke omslagillustratie. Duidelijke druk. Door de wat moeilijke woorden en het rechts uitlijnen van de tekst, wat voor veel afbrekingen zorgt, is het niet zo geschikt voor moeilijke lezers, maar het is wel zeer geschikt voor kinderen die niet graag lezen. Tweede deel uit de serie 'De piratenschool'*. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054616825

Titel Iedereen aan boord!
Auteur (Sir) Steve Stevenson
Secundaire auteur Stefano Turconi ; Mario Pasqualotto ; Catalina Steenkoop
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2011
Overige gegevens 79 p - ill - 21 cm
Annotatie Vert. van: Tutti a bordo! - Novara : De Agostini, cop. 2010. - (La Scuola dei Pirati)
ISBN 9789054616825
PPN 333967356
Genre zeeverhaal - schoolverhaal
Thematrefwoord Zeerovers ; Schoolleven
Taal Nederlands

Relaties/Serie

De Piratenschool
Boek

De Piratenschool (2011-...)

vol. 2
Uitgeleend
#Sir#Steve Stevenson