Mijn vader is beroemd (en ik straks ook)
Boek

Mijn vader is beroemd (en ik straks ook) (cop. 2011)/ Jacqueline Wilson, [vert. uit het Engels: Karin Breuker ; ill.: Juliette de Wit]

Destiny (11) woont samen met haar moeder. Zij beweert dat Destiny de dochter is van een ex-rockster. Dan ontmoet Destiny een andere dochter van de ex-rockster. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

In dit kloeke leesboek volgen we de gebeurtenissen uit het leven van Destiny en Sunset. Destiny (11) dankt haar naam aan de hit van haar (voor haar nog onbekende) vader, de rockster Danny Kilman. Als ze jarig is, gaat ze samen met haar moeder naar Londen, naar een filmpremière waar haar vader wordt verwacht. Eenmaal daar, loopt het verwachte weerzien anders dan gedacht... Sunset is de dochter van Danny en Suzy en vanuit haar perspectief volgen we het leven van het gezin Kilman. Dit lijkt aan de buitenkant rozengeur en maneschijn; aan de binnenkant is er veel ruzie tussen de ouders, voelt Sunset zich vaak niet gekend en zijn de sterallures niet van de lucht. De meiden komen al schrijvend met elkaar in contact. Het verhaal is vlot verteld in hoofdstukken die wisselend Destiny en Sunset als ik-figuur hebben. De in Engeland zeer gevierde auteur heeft meerdere uitgaven voor jonge tienermeiden op haar naam staan. Ze weet de belevingswereld van deze doelgroep goed te schetsen en te raken. Ondanks dat krijg je bij sommige delen een 'overbodig' gevoel, omdat deze niets wezenlijks bijdragen aan de verhaallijn. Ook in het Engels aangeboden.* Een mooi meidenkoppel dat door boven een lastige familieaangelegenheid te staan, zorgt voor muzikale hereniging. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026128684

Titel Mijn vader is beroemd (en ik straks ook)
Auteur Jacqueline Wilson
Secundaire auteur Karin Breuker ; Juliette de Wit
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : De Fontein, cop. 2011 - Leuven : Davidsfonds
Overige gegevens 350 p - 23 cm
Annotatie Vert. van: Little darlings. - London : Doubleday, 2010
ISBN 9789026128684
PPN 330503898
Thematrefwoord Eenoudergezin ; Vriendschap
Taal Nederlands