Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Boordschutter Charlie
Boek

Boordschutter Charlie (cop. 2011)/ Mick Manning, en [ill.] Brita Granström ; [vert. uit het Engels: Karin Beneken Kolmer]

De Engelse Charlie is tijdens de Tweede Wereldoorlog boordschutter op een bommenwerper. Tijdens bombardementen boven Duitsland raakt hij ernstig gewond. Met illustraties en originele fotos en documenten. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Prentenboek waarin door middel van een stripachtig beeldverhaal, documenten en foto's, het persoonlijke verhaal wordt verteld van Charlie Manning, Britse oorlogspiloot in de Tweede Wereldoorlog. Via gekleurde tekeningen kunnen we lezen en zien hoe en waarom Charlie zich aansloot bij de RAF en hoe hij na zijn opleiding werd ingezet bij de bombardementen boven Duitsland. Charlie raakt tijdens zijn werk als boordschutter ernstig gewond en belandt in het ziekenhuis. Het persoonlijke, door zijn zoon vertelde verhaal van Charlie wordt via blaadjes uit een notitieboekje van de luchtmacht verteld in een Nederlandse vertaling. Verder zijn de documenten in de originele Engelse taal gelaten om de authenticiteit te bewaren. Het boek geeft een goed beeld van hoe een gewone jongeman in oorlogstijd in een gevaarlijk beroep verzeild kan raken en welke gevolgen dat kan hebben. Het verhaal wordt nuchter verteld, maar laat wel degelijk zien hoe de mensen die de bombardementen moesten uitvoeren, aan grote gevaren werden blootgesteld. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054830207

Titel Boordschutter Charlie
Auteur Mick Manning
Secundaire auteur Karin Beneken Kolmer ; Brita Granström
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2011
Overige gegevens [34] p - ill - 23×28 cm
Annotatie Vert. van: Tail-end Charlie. - London : Lincoln, 2008
ISBN 9789054830207
PPN 329597442
Rubriekscode 928.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Oorlogsvliegers; Groot-Brittannië; Wereldoorlog II
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Oorlogsvliegers