Bijnieruitputting
Boek

Bijnieruitputting het stresssyndroom van de 21e eeuw (2011)/ James L. Wilson, [vert. uit het Engels: Marja Zahavi ; red. Eline Trentelman ; eindred.: R. Kaiser ; ill.: Richard Capener]

Zelfhulpboek over bijnieruitputting als oorzaak van stressgevoelens, met aanwijzingen om dit zelf te diagnosticeren en adviezen betreffende voeding.

Aanwezigheid

Recensie

De auteur, arts, stelt dat stress kan leiden tot bijnieruitputting. Aangezien deze diagnose in de medische wereld weinig ondersteuning krijgt, wil hij dit verschijnsel onder de aandacht van leken brengen. In vier delen legt hij uit wat bijnieruitputting is en hoe je dat kunt herkennen, geeft hij een vragenlijst en een handleiding voor een speekseltest om zelf te kunnen diagnosticeren, behandelt hij een uitgebreide gids aan hulp voor herstel door gedragsaanpassingen en wijzigingen in voeding en beschrijft hij de werking van de bijnieren. Vooral op het voedingsaspect gaat hij gedetailleerd in, wat wel en wat niet mag en welke voedingssupplementen aan te bevelen zijn. Het boek heeft een gevarieerde lay-out, ruime bladspiegel, veel tekeningen, modellen, tabellen en grafieken. Verhalen van patiënten gebruikt hij om zijn betoog te ondersteunen. Een informatief zelfhulpboek, bestemd voor diegenen die voor hun vermoeidheidsklachten in de reguliere medische zorg geen gehoor krijgen.

Specificaties

Nederlands | 9789079872251

Titel Bijnieruitputting : het stresssyndroom van de 21e eeuw
Auteur James L. Wilso
Secundaire auteur Marja Zahavi ; Eline Trentelman
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Den Dolder] : www.succesboeken.nl, 2011
Overige gegevens XXII, 428 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., index - Vert. van: Adrenal fatigue : the 21st century stress syndrome. - Cop.2001
ISBN 9789079872251
PPN 332497267
Rubriekscode 605.15
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Bijnieren; Hormonen; Gezondheid ; Vermoeidheid; Zelfhulp ; Stress; Zelfhulp
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Organen