Cariben
Boek

Cariben (cop. 2011)/ [auteurs: Christopher Baker ... et al., vert. uit het Engels: Jaap Deinema ... et al. ; bew.: Gerard M.L. Harmans ; cartogr.: Uma Bhattacharya ... et al. ; fotogr.: Demetrio Carrasco ... et al. ; ill.: Chapel Design & Marketing ... et al.]

Aanwezigheid

Recensie

In de reeks 'Capitool reisgidsen' die opvalt door zijn prachtige illustraties en kaartmateriaal, is dit deel gewijd aan het Caribisch gebied. Na enkele korte inleidende hoofdstukken over geografie en geschiedenis wordt het gebied van eiland tot eiland beschreven, van Cuba en de Caymaneilanden tot Barbados en de ABC-eilanden. Na elke beschrijving volgt praktische informatie over verblijf en restaurants (met adreslijsten en prijsindicaties), uitgaan en openluchtactiviteiten, vervoer, veiligheid etc. Dit alles wordt afgesloten door een geografisch register. Naast de vele kleurenfoto's is de gids geïllustreerd met kaartjes, plattegronden en opengewerkte tekeningen, terwijl op de uitvouwbare voor- en achterflap overzichtskaarten zijn afgedrukt. Sommige delen van de gids (bezienswaardigheden en adreslijsten van restaurants) hebben een zeer klein lettertype en interlinie. Omdat er zoveel eilanden (22) worden besproken, is er voor elk land maar een beperkte ruimte beschikbaar. Voor de toerist die nog geen keuze heeft gemaakt welk gedeelte van de Cariben te bezoeken, is het een handige bron om thuis eens in te bladeren.

Specificaties

Nederlands | 9789047517795

Titel Cariben
Secundaire auteur Christopher Baker ; Jaap Deinema ; Gerard M.L. Harmans
Type materiaal Boek
Uitgave Houten [etc.] : Van Reemst, cop. 2011
Overige gegevens 552 p - ill., krt., plgr - 23 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Caribbean. - London : Dorling Kindersley, cop. 2011. - (Dorling Kindersley Eyewitness Travel Guides)
ISBN 9789047517795
PPN 329962353
Rubriekscode Caribisch gebied 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Jamaica
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Caribisch gebied

Relaties/Serie

Capitool reisgidsen
Boek

Capitool reisgidsen (1994-...)

vol. Cariben
Uitgeleend