De Frankrijktrilogie
Boek

De Frankrijktrilogie (cop. 2011)/ Bart Van Loo

Reisverslagen in het voetspoor van enkele Franse schrijvers, gevolgd door een studie over kookkunst in de Franse literatuur (met recepten) en een inleiding tot de Franse erotische letteren.

Aanwezigheid

Recensie

Kloeke en uitvoerige culturele reisgids over Frankrijk. De drie delen van deze trilogie zijn eerder los verschenen als 'Parijs retour' (2006)*, 'Als kok in Frankrijk' (2004)** en 'O vermiljoenen spleet' (2010)***. Deel een is een reis door het leven en oeuvre van enkele grote negentiende-eeuwse Franse schrijvers, zoals De Maupassant, Hugo en Zola. Deel twee beschrijft de ontwikkeling van de Franse keuken vanaf de middeleeuwen aan de hand van brief- en romanfragmenten over allerlei gerechten. Het derde deel verhaalt over erotiek en pornografie. Het is een bloemlezing van fragmenten uit de literatuur van bekende en vergeten Franse auteurs van het Chanson de Roland tot Houellebecq. Met de drie delen in een band kan de francofiel nu nog gemakkelijker en langer heen en weer bladeren tussen alle interessante feiten en anekdotes die Van Loo verzamelde en (be)schreef. Helaas is het boek te dik voor in een luie stoel of in bed. Desondanks zeer geschikt ter ondersteuning en verdieping van een vakantie in la douce France. Met afbeeldingen in zwart-wit, literatuurlijsten, kaartjes, recepten, jaartallenlijstje en uitgebreid register.

Specificaties

Nederlands | 9789085422860

Titel De Frankrijktrilogie
Uniforme titel Parijs retour Als kok in Frankrijk O vermiljoenen spleet! Eten! Lezen! Vrijen!
Auteur Bart Van Loo
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Bezige Bij Antwerpen, cop. 2011
Overige gegevens 1023 p - 22 cm
Annotatie Omslagtitel: Eten! Lezen! Vrijen! - Met lit. opg., reg - Bevat: Parijs retour. - Oorspr. uitg.: Amsterdam : Meulenhoff ; Antwerpen : Manteau, 2006 ; Als kok in Frankrijk. - Oorspr. uitg.: Amsterdam : Meulenhoff ; Antwerpen : Manteau, 2008 ; O vermiljoenen spleet! - Oorspr. uitg.: Antwerpen : Meulenhoff/Manteau, 2010
ISBN 9789085422860
PPN 333873513
Rubriekscode Frankrijk 993
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Frankrijk; Literaire reisgidsen ; Franse recepten ; Erotiek; Franse letterkunde
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Frankrijk