Red de havik!
Boek

Red de havik! (cop. 2011)/ door Erica David, ill. van Warner McGee ; [vert. uit het Engels: Renate Poper ; red.: Rikky Schrever]

Diego is in het oerwoud als hij een oproep krijgt over een roodstaarthavik in nood. Moeder havik is haar baby kwijt en natuurlijk schiet Diego te hulp. Prentenboek met clichématige kleurenillustraties gebaseerd op de gelijknamige televisieserie. Vanaf ca. 4 jaar.. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Diego, het neefje van Dora the Explorer, houdt van de natuur en vooral van dieren, die hij dan ook redt in dit stripverhaal uit de serie 'Spannende reddingsacties'*; hier is dat een babyhavik. De personages communiceren verbaal met de dieren. Verder wordt een speciale camera, Klik, gebruikt om de dieren op te sporen en neemt hij een zakcomputer mee om onderweg informatie te zoeken. Zijn reddingstas kan naar believen veranderen in op dat moment benodigde spullen. Vierkant prentenboekje met vergrote illustraties uit de televisieserie van Nickelodeon. De illustraties zijn clichématig en de figuren lijken erg op de personages uit 'Dora the Explorer'. Alle figuren hebben dezelfde grote, uitpuilende ogen, die de lezer soms recht aankijken. De tekeningen zijn afwisselend paginagroot of met meerdere op een bladzijde gedrukt, als in een stripverhaal. Ook zijn de teksten als in een strip geplaatst in kaders en tekstballonnen. Elk verhaal bevat enkele Engelstalige zinnen of woorden en eindigt met 'Mission accomplished. Redding volbracht'. Aan het begin van het verhaal worden enkele oppervlakkige weetjes over roodstaarthaviken verteld. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089415189

Titel Red de havik!
Auteur Erica David
Secundaire auteur Warner McGee ; Renate Poper ; Rikky Schrever
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Memphis Belle, cop. 2011 - Antwerpen : Standaard
Overige gegevens [24] p - ill - 21×21 cm
Annotatie Gebaseerd op de tv-serie Go Diego, go! - Vert. van: Hawk mission. - New York : Simon Spotlight, 2009
ISBN 9789089415189
PPN 334100348
Genre dierenleven
Thematrefwoord Vogels
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Go Diego go! Spannende reddingsacties
Boek

Go Diego go! Spannende reddingsacties (2011-...)

vol. 2
Uitgeleend